”Hintakaaren piha täynnä autoja, kassalla kansa tappituntumassa jonottamassa vuoroaan. Käännyin ovelta takaisin – Onnea vaan kaikille!” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

”Hintakaaren piha täynnä autoja, kassalla kansa tappituntumassa jonottamassa vuoroaan. Käännyin ovelta takaisin – Onnea vaan kaikille!”

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tällä kertaa tekstareissa puidaan muun muassa Viksu Mustavariksen tilannetta, presidentin valtaa, Hintakaaren asiakasryntäystä ja vanhaa radioasemaa. Kuvituskuva.

3.4.2020 20:12

Kiitos Aki Nummelin (SK 3.4.) Viksun tilannekatsauksesta. Näinhän se juuri on. Ei Pori mikään lapsi- ja nuorisoystävällinen kaupunki ole. Pelkkiä korulauseita ja kannusten kiillottamista. Näkyy puheissa, vaan ei teoissa. Viksu ilostutti vuosia Kirvatsin maskottina. Ei taida Porin päättäjistä lapsirakkaita löytyä, näkyyhän se muussakin menossa, päätöksissä ja rahankäytössä kuten koulujen kohtalot, nyt älykkäimpänä ideana päiväkotien korona-yhdistäminen. Viksukin kai maksaa liikaa? Muualla tätä touhua ei suvaittaisi. Mutta Pori onkin "outo, mutta uniikki", vain päättäjiään vartenko olemassa?

Olen aina ihmetellyt, miksi Pelle Hermannin puistossa ei ole Pelle Hermannia tai esimerkiksi esityksiä, missä hän esiintyisi?

Anteeksi, Paula Kivimäki (SK 3.4.), mutta olen aivan toista mieltä Suomen kansan tottelevaisuudesta. Suomen kansa on aina toiminut kuuliaisesti ja yhteishengen mukaisesti. Niin nytkin. Aina on kuitenkin ihmisiä, jotka koettelevat rajojaan, mutta heitä on onneksemme kuitenkin vähän. Heitä varten meillä on Suomessa esimerkiksi hyvin koulutetut poliisit. Annetaan ihmisten toimia oman tarpeensa ja turvallisuuden tunteensa mukaisesti, kuten kaupasta ostettavat tavarat, mitä kukin ostaa ja kuinka paljon ostaa. Kun yhtä oikeaa ratkaisua tässä korona-pandemiassa ei toistaiseksi ole. Kansalaiset noudattavat hallituksen antamia ohjeita kukin parhaansa mukaan. Tavallinen Suomen kansalainen

Laura Pullinen (SK 2.4.), kirjoitti tärkeästä aiheesta eriarvoisuuden lisääntymisestä, kun koulut ovat kiinni. Koska Porin kaupunki tarjoaa perheille mahdollisuuden hakea kouluruokaa ja työllistää kouluavustajat opettajien avuksi? Moni viisas kunta on jo niin tehnyt. On lomautettuja ja työttömiä vanhempia, jotka todella tarvitsisivat apua. Ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä on kiire. Yli 70v.

Erkki Santala, samaa mieltä ja varmaan moni muukin (SK 3.4.). Presidentti Niinistö oli 1990-luvun laman keskiössä valtiovarainministerinä. Kirjassaan "Viiden vuoden yksinäisyys" hän kokemusasiantuntijana muistelee, miten siitä kurimuksesta selvittiin. Pääministeri Sanna Marin oli silloin 6-vuotias, joten hänellä ei ole kokemusta asiasta. Tämä kriisi on vielä monin verroin pahempi. Kyse ei ole pelkästään talousahdingosta, vaan ihmiselämästä.

Lähes kaikki ulkomailta tulleet koronatartunnat ovat tulleet Uudenmaan tai Helsingin kautta. Hallituksen toimet ovat olleet ratkaiseva tekijä Uudenmaan painajaismaiseen tilanteeseen. Olisiko Niinistön ehdottama Nyrkki ehtinyt apuun? Nyt virhe kuittaan vaan toteamalla, että virheitä sattuu.

Torstaina 2.4. Hintakaaren piha täynnä autoja. Kassalla kansa tappituntumassa jonottamassa vuoroaan. Käännyin ovelta takaisin. Onnea vaan kaikille!

Lapsi, jonka lähipiiri kuuluu riskiryhmään, laitetaan etäopiskeluun. Hoitaja, jonka lähipiiri on riskiryhmää, laitetaan eturiviin hoitamaan koronapotilaita.

Yksilönsuoja on mielestäni Suomessa viety liian pitkälle. Miksei voida ilmoittaa paikkakunnittain koronatartunnan saaneiden lukumäärää? Meillä kaikilla on oikeus tietää oman paikkakunnan tilanne. Tämä vaikuttaisi omaan suhtautumiseeni asiaan.

Kenen vastuulla on vanhan radioaseman kunnonhallinta? Sehän oli jopa maailmanluokan radioliikenteen osaaja historiassa. Ei kai sekin jo ole "lähtölaskennassa"? KP

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos