Reposaari pysyy onnellisena, sääliksi käy Porin lukiolaisia - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Reposaari pysyy onnellisena, sääliksi käy Porin lukiolaisia

kuvassa Reposaaren niin sanottu kivikoulu Kirkkokadulla.

16.6.2020 20:00

Henna Kyhä, tukiopetus ja oppilashuolto onnistuvat kyllä pienessä koulussa. Jos kaikki koulut olisivat pieniä, oppimisvaikeudet vähenisivät eikä oppilashuollon ongelmia olisi, koska kaikki voisivat hyvin. Reposaari pysyy onnellisena, sääliksi käy Porin lukiolaisia.

Jo ymmärsi demaritkin, että vaaleissa tulee turpaan, jos Reposaaren koulu supistetaan. Saaristolisän eurot pitäisi korvamerkitä Reposaaren käyttöön. Nyt ne käytetään aivan muuhun.

Täysin kohtuuton korotus kerrostalotonteille ainakin Porkassa. Hinta nousee 4 000 eurosta vuodessa 20 000 euroon/vuosi. Asuntoja 26 eli yhtäkkiä laskien 80 neliön asuntoon nousu yli 50 euroa/kuukaudessa. Onko meidän vika ja meidän maksettava näin rajusti tehtyjä virheitä.

Rasismi Suomessa hävettää (Sampsa Kataja SK 16.6.). Samaa mieltä. Huono käytös ja jopa viha erilaisuutta kohtaan lähtee kotikasvatuksesta. Meidän onnellisen kansamme pitää näyttää muille mallia, miten kaikkia ihonväristä huolimatta on kohdeltava tasapuolisesti.

On vihapuhetta meitä suomalaisia kohtaan, kun meitä haukutaan rasisteiksi. 99,99 prosenttia ei ole. Täältä voi aina muuttaa pois, jos täällä on paha olla, niin kantasuomalaisten kuin tänne muuttaneidenkin.

Iso ja kaunis kiitos niille tahoille, jotka kutoivat kauniita villasukkia kiitokseksi ja kannustukseksi niille, jotka hoisivat ja hoitavat koronapotilaita. Työnantaja sentään myönsi suihkussa käynnin poikkeusaikana kuuluvan työaikaan. Näin meitä eri tavoin arvostetaan.

Sunnuntaiaamuna Mikkolan Prismassa vain kaksi kassaa aivan vierekkäin. Miksi, kun on iso sali? Ostoksia laittaessa kärryyn joutui väkisin kontaktiin viereisen kassan asiakkaan kanssa, joka vielä haisi todella pahalta. Samalla kuulutettiin turvaväleistä.

Koiralla on valtava kansanterveydellinen vaikutus niin fyysiseen kuin henkiseen hyvinvointiin. Kolme kertaa päivässä ulkoilua, mikä ilman koiraa jäisi ehkä tekemättä. Monelle ikäihmiselle koira on tärkeä seuralainen ja liikuttaja. Lenkillä tapaa muita ihmisiä, mieli ja keho kiittää.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: