Tekstarit Cafe Jazzista on tehtävä ympärivuotinen ravintola - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Cafe Jazzista on tehtävä ympärivuotiseen käyttöön sopiva ravintola ja viereen yleinen sauna avantoineen

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Cafe Jazzista toivotaan ympärivuotista ravintolaa.

18.2.2020 6:00

Porissa ei ole huomattu, että rakentamisessa puhaltavat uudet tuulet. Arkkitehtuurin Finlandia 2019 annettiin korjausrakentamiselle, kohteena Käärmetalo Helsingissä. Palkinnon tarkoitus on nostaa esille arkkitehtuurin kulttuurista arvoa ja hyvinvointia lisäävää merkitystä. Porissa rakennusyhtiö päätti, että uusi panimo ei ole säilyttämisen arvoinen. Tärkeää oli rakentaa betonilähiö raatihuoneen viereen.

Miksi sauna rakennettaisiin pienvene laskupaikalle? Siksi että porilaisilla ei muka ole laskettavia veneitä. Miettikää uusi paikka.

Nyt Cafe Jazzista on tehtävä ympärivuotiseen käyttöön sopiva ravintola ja viereen yleinen sauna avantoineen. Upea paikka, ottakaa nyt vinkistä vaari.

Koronavirusta on turha pelätä Kiinasta saapuvissa postipaketeissa (SK 15.2.), sillä virus ei pysty elottoman aineen pinnalla elämään kuin muutaman tunnin. Muutenkin tässä korona-uutisoinnissa on aimo annos mediahypetystä mukana, sillä melkein kaikki virukseen kuolleet ovat olleet jo valmiiksi heikkokuntoisia jonkin muun sairauden takia. Tavallisia perusterveitä ihmisiä on menehtyneiden joukossa mitättömän vähän. Jäitä hattuun!

Kaikille yksinäisille tiedoksi, Porissa toimii Otavankatu 5:ssä Yhteisökeskus. Sieltä löydät ystäviä, lounaspaikan, tekemistä laidasta laitaan sekä apuja arjen asioihin. Ystäväkahvila Muru toimii alle 30-vuotiaille iltaisin keskiviikosta lauantaihin.

Kiitos Anne Mäkelä kirjoituksestasi (SK 16.2.) Hoitajamitoitus olisi pitänyt tehdä kotihoitoon niin, ettei vanhusten tarvitsisi mennä palvelukoteihin yhtään liian aikaisin. Välimuotoisia palveluja, kuten ryhmäkodit, perhekodit ja tukiasunnot tulisi olla enemmän. Nyt kotihoidosta hoitajat siirtyvät töihin palvelukoteihin, jossa on aina työkaveri samassa vuorossa, etkä joudu yksin ottamaan vastuuta. Tämäkö on avohoidon ensisjaisuutta? T: Kotihoidon konkari

Olen 10 vuotta Porissa asunut ja naimisissa perisatakuntalaisen jäärän kanssa. Omaa sukuani paikkakunnalla on yksi, joka tarjoaa monilapsiselle perheellemme apua viikoittain. Miehelläni on 9 satakuntalaista sisarusta, joista kukaan ei ole koskaan tarjonnut apuaan. Kiitollisuudenvelkaa on vain yhdelle.

Porin urheiluveteraaneissa en ole ikinä kokenut ulkopuolisuutta. Meno paranee koko ajan. Hiljainenkin äityy yllättäen puheliaaksi ja suupalttikin hiljenee ajoittain. Palaute on ehkä joskus rouheaa, muttei pahansuopaista vaan satakuntalaista. Kuntoa ja taitoja vaalitaan rajojemme mukaan, jotkut pokkaavat pokaaleitakin.

Erinomainen Yliökirjoitus Eerik Heijarilta (SK 16.2.) Olisi mielenkiintoista nähdä poliitikoilta kommentteja.

E. Heijari, kirjoitit Kojamo -osiossa yksipuolisesti haukkuen vain ay-liikettä, joka ajelee taksilla ja lomailee Lapissa tuhlaten 100 miljoonaa. Entäs porvarien Kojamosta omistava toinen puoli? Sekö tekee oikein ja rosvo on vain ay-liike? Luepa yleishyödyllisten yhdistysten lakisäännöt. Ei niitä rahoja ihan miten vain käytetä. Tämä koskee myös porvariomistajia.

Miesmuisti on hämmästyttävän lyhyt. Pääkirjoituksessa (SK 17.2.) kaipailtiin lumitalvia. Eteläisessä Satakunnassa vuoden 2019 tammi- ja helmikuu olivat hyvin lumisia. Katoilta pudotettiin lumia ja teitä sai aurata joka toinen päivä. Nyt on sattunut tuulemaan lounaasta, eikä Siperiasta. Muistiinpanot muistin tukena.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: