Lapsenlapseni jatkuva nuha loppui päiväkodin koronarajoituksiin ja ryhmien pienentämiseen – toivottavasti koronan jälkeen päivähoitoon ei päästetä ainuttakaan "räkäpäätä" - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Lapsenlapseni jatkuva nuha loppui päiväkodin koronarajoituksiin ja ryhmien pienentämiseen – toivottavasti koronan jälkeen päivähoitoon ei päästetä ainuttakaan "räkäpäätä"

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Ei mennä räkäisinä päiväkotiin koronan jälkeenkään, toivotaan tekstaripalstalla.­

30.4.2020 21:00

Onko turhaa avata kouluja enää kahdeksi viikoksi? Kouluissa on viimeiset viikot suurelta osin tyhjäkäyntiä. Opettajat ovat vaarassa saada tartunnan.

Lapsi ei tartuta 67-vuotiasta opettajaa, mutta 70-vuotiaat isovanhempansa tartuttaa. Kyllä THL on tosi viisas.

Kuuntelin A-studion keskustelua siitä, kuinka hyvä on kun koulut taas alkavat. Pitävät tärkeänä, että lapset pääsevät kouluun turvaan vanhemmiltaan. Tähänkö on tultu? Olen aina sanonut, että lasten hankinta pitäisi olla luvanvaraista.

Kannattiko sivistystoimen johto repiä toimivat, pienet koulut hajalle ja lähteä rahankuvat silmissä rakentamaan jättimäisiä valintataloja? Muitakin vaaroja on kuin korona.

Suuret kiitokset Kaarisillan koulun keittiölle, opettajille ja kuraattorille joustavuudesta kolmen eri-ikäisen noutoruuan järjestelemisessä. Ruoka on myös maittanut hyvin kouluun tehdyn pyöräretken jälkeen.

Niin totta joka sana, Marja-Leena Lind (SK 30.4.). Mutta nämä kommentit menevät päättäjiltä kaikkivoipaisuudessaan ohi korvien.

Fiksua olisi, jos riskiryhmäläiset noudattaisivat rajoituksia. Ei muutama kuukausi kotikaranteenissa voi olla ylivoimaista. Tsemppiä.

Minusta tuntuu pahalta nähdä, kun naapurissa lappaa porukkaa niin sisällä kuin ulkona. Naapurit ovat yli 70-vuotiaita, mutta tuntuu, että heidän kulkemisensa on lisääntynyt korona-aikana. Miksi he eivät välitä suosituksista, joita meille viisaasti suodaan? Onko kyse oman ja muiden elämän aliarvostamisesta, välinpitämättömyydestä vai puhtaasti itsekkyydestä?

Koronavirustartuntojen keskittymissä ja niiden lähialueilla asuu vajaa puolet suomalaisista. Miksi runsas puolet suomalaisista saa kärsiä rajoituksista vajaan 5000 tartunnan vuoksi? Rajoitukset tulee purkaa välittömästi alueellisesti eli alkaa sieltä, missä ei ole yhtään tai on yksittäisiä todettuja tartuntoja ja tietenkin seuraamalla tilannetta.

Osastonhoitaja, joka toimii vanhustenhuollossa, on avainasemassa lähteekö kehittämään ja toteuttamaan kohtaamiskoppeja vanhuksille ja omaisille. Hienoa, että näitä on jo käytössä Suomessa.

Lapsenlapseni on ollut kunnallisessa päivähoidossa pari vuotta. Ennen koronaa hän oli nuhainen erittäin taajaan, mutta koronan alkaessa ryhmiä pienennettiin ja yksikään nuhainen ei pääse päivähoitoon. Sen jälkeen hänellä ei ole ollut ainuttakaan nuhaista päivää. Toivottavasti koronan jälkeen päivähoitoon ei päästetä ainuttakaan "räkäpäätä".

Koronakriisin keskellä kauppiaat ja muut yhteistyötahot voisivat muistaa myös perusturvan hygieniahoitajia, tartuntojen jäljitystiimiä sekä korona terveysaseman työntekijöitä, jotka tekevät myös yhtä tärkeää työtä kuin Satasairaalankin työntekijät.

Joku ihmetteli torien toimintaa. Tori on markettiin verrattava kauppapaikka, etuna että torilla on tilaa ja raikasta ulkoilmaa, jossa käydä ostoksilla. Kiitettävästi noudatetaan myös turvavälejä, tilaa on. T: Yx torikauppias

New Yorkissa lounasaikaan kaduille saapuivat ruuanmyyntiautot. Edullisen lounaan sai ostaa luukulta autosta. Vinkki koronaruokailuun?

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?