Tekstarit: ”Veronmaksajien kustantamiin luottokortteihin riittää katetta kunnallisveroa korottamalla” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Tekstarit: ”Veronmaksajien kustantamiin luottokortteihin riittää katetta kunnallisveroa korottamalla”

8.7.2020 21:03

Kunnallisveron nosto on hyvä keino, että riittää niihin veronmaksajien kustantamiin luottokortteihin katetta.

Koronan jäljittäjän työ on todella kaukana salapoliisityöstä. SK 8.7. Altistunut kertoo vapaaehtoisesti, keitä on tavannut ja missä liikkunut viimeisen kahden viikon aikana, mutta kiinniotetulta rikolliselta näitä tietoja ei vapaaehtoisesti saa. Siinä on aika iso ero.

Miksi sinä, joka moitit täpötäyttä ravintolaa, menit sinne syömään?

Suomella on velkaa muutaman vuoden päästä noin 200 miljardia ja omaisuutta vain noin 100 miljardia sekä vuosittaista budjettialijäämää useampi miljardi koko 20-luvun. Kyllä Erkkikin tietää, vaikkei olisikaan kokoomuslainen, että näillä suhteilla kansalaisille ei anneta muuta kuin kurjuutta pitkälle tulevaisuuteen. SK Tekstari 7.7.

"Porin perusturvan säästöjen ydin vanhuspalveluiden kotihoidon lisääminen ja tehostetun palveluasumisen vähentäminen" SK 3.7.2020. Turhaanko vanhuksia on pidetty tehostetussa palveluasumisessa? Tästäkin lehdestä olen usein lukenut vanhusten määrän kasvusta, pidemmän eliniän tuomista sairauksista, huonokuntoisista vanhuksista, joita kotona hoitaa toinen huonokuntoinen pahimmissa tapauksissa. Hyvä on, että vaihtoehtoja kehitetään mutta kyllä alkaa keski-ikäistä hirvittää vanheneminen. Säästäminen menee vanhusten(kin) tarpeiden edelle.

Vanhusten hoidon siirtäminen kotihoitoon on ikuisuuskysymys. 1980-luvulla kotihoidossa oli jonkin verran ihmisiä. Silloisen THL:n edeltäjän laskelmien mukaan kotihoito oli yhteiskunnalle laitoshoitoa kalliimpaa, jos kotikäyntejä tehtiin vähintään 3 kertaa vuorokaudessa. Silloin käynnin kesto taisi olla pidempi kuin nykyiset 5–15 minuuttia. Kun yksityiset hoitolaitokset alkoivat lisääntyä, niin kyllä maksaja oli veronmaksaja silloinkin. Yksikään yksityinen laitos ei tullut toimeen ilman huomattavaa yhteiskunnan avustusta. Näin muistelen työajoiltani

Vallalla kaamea toimintamalli, Koivulantien alussa ralli. Rekatkin täällä kiitää, vaikka laki sen kieltää. Pönttökamera jos saatais, valtion kassaan eurot kilahtais. Tai jos poliisi vierailis, suojatie turvallinen olis.

Niin kovasti ylpeään ja itsevarmaan asentoon ei Kulmunin olisi tarvinnut päätään nostaa viimeisessä erotiedotuksessaan, ei liioin alaspäin, vaan ihan suoraan yleisöä kohti. Väyrynen aikanaan samoin kuin Trump nykyään kallistavat päätään itsevarmasti sivulle kertoessaan, että he ovat oikeassa ja tietävät kaiken. Tämäkin ärsyttävän teennäistä. Terveisin maallikkoasiantuntija.

En voi kun ihmetellä Pomarkun kunnan rahan käyttöä, kun epäonnistuu siltakin, tuli kapea ja kallis. Teräksestä olisi tullut halvempi, olisi voinut tehdä leveämmänkin. Tämä on oma mlelipiteeni.

Miten typeriä ja välinpitämättömiä voivat jotkut suomalaiset olla, kun lähdetään Ruotsiin kauppaan ja tuodaan korona Suomeen.

60-luvun Suomessa, kaukana Porista, Porin Matissa porisi aamuteemme kouluun lähtiessä, hehkuvien turpeiden päällä. Vähän ahdas oli pesä kattilalle, mutta "teeturpeen" makua en unohda!

Ei voi muuta olla kuin kiitollinen siitä, että saa asua Suomessa ja lukea paikallislehteä: pimeää aikaa ei tällä hetkellä vuorokaudessa ole. Iloa juuri sinun kesään, ja aivan kaikille!

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistuista tekstiviesteistä yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: