Uusi koulu ilman luokkatiloja on huono idea – 80 oppilaan halleissa tai läpikulkuauloissa ei pysty opiskelemaan ilman, että tulokset kärsivät - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Uusi koulu ilman luokkatiloja on huono idea – 80 oppilaan halleissa tai läpikulkuauloissa ei pysty opiskelemaan ilman, että tulokset kärsivät

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tekstaripalstalla kritisoidaan luokkahuoneettomien koulujen rakentamista.

22.11.2019 21:44

Viime vuonna omakotitalomme nuohous maksoi 43 euroa, nyt 55 euroa. Korotus oli 28 prosenttia, vaikka oli sama nuohooja. Lisäksi tuli viisi yksikköä lisää, vaikka tulisijojen määrä ei ole lisääntynyt ja jäivät tuhkatkin pesään. Olkaapa tarkkoina.

Timo Aro hehkutti (SK 13.11.), että SAMKissa opetuksen laadun keskiarvo oli paras kaikkien ammattikorkeakoulujen joukossa vuosina 2009–2018. Ehkä hän voisi kertoa myös sen, miten tämä on valtakunnallisesti mitattu.

Ministeri Paatero antoi selvän epäluottamuslauseen valtakunnansovittelijalle perustaessaan neljän konkarin selvitysryhmän sovittamaan Postin lakkoa.

Huonoa ei hyväksi eikä kelvolliseksi saa syväkaivauksellakaan. Konsulttien isolla rahalla teetettyä sekä teknisten että johdon tutkimus-hömppää ei voi, eikä saa käyttää minkään pohjana. Ei taloansakaan kukaan huonolle perustukselle rakenna, ei kai koko Porin tulevaisuudenkaan kohdalla? Talous on jo kuralla, joten yhtään rahaa ei saa käyttää hölmöilyn järkeväksi saantiin, se kun on mahdotonta.

En ole pahoittanut mieltäni 1980–90 luvun tv-sketseistä, joissa syrjittiin saamelaisia ja romaneja. Naurettiin niitä yhdessä veljeni kanssa maha kippurassa aikoinaan, vaikka romaania on meissä itsessäkin.

Pidettäisiinkö anteeksipyynnön viikko, että jokainen voisi pyytää anteeksi niiltä, joita on kiusannut? Fyysistä henkistä ja työpaikka kiusaamista tapahtuu päivittäin. Tähän kuuluu kaiken näköisiä ja ikäisiä ihmisiä, jopa vanhuksia. Kaikki ulos kaapistaan!

Kaupungin kokouksiin voisi tuoda omat eväät. Tai jos valmiiksi tarjottavia on, pannaan hinta ja raha kaupungin kassaan. Jos tarjoilua halutaan, on sitten pakko myös ostaa tai maksaa "sakko", muutenhan se on haaskausta. Ei porilaisten pitäisi omien edustajien kokous-popsittavia kustantaa. Mutta ei kai niitä silti konsulteillakaan pidä tutkituttaa. Porissa osataan syödä ilman tonnien arvoisia selvityksiäkin. Syökööt vaikka hattaraa, kun vaan asiat hoituisivat.

Torstai-aamuna kello 10 uimahallin edessä odottaa neljä koululuokkaa lapsia siisteissä jonoissa. Ovien auetessa paikalle ilmestyneet eläkeläiset rynnivät kassalle jonottavien lapsien ohi vasemmalta ja oikealta, jopa välistä. Lienee turha kysyä, mistä nuoriso huonot tapansa oppii.

Uusi koulu ilman luokkatiloja. Kolmen lapsen äitinä ja 20 vuoden luokanopen kokemuksella väitän, kuten niin monet tutkimukset ja lastenpsykiatrit myös, että oppimista ja eriyttämistä tukee pieni ryhmäkoko ja rauhallinen, tuttu ja motivoiva oppimisympäristö. 60 tai 80 oppilaan halleissa tai läpikulkuauloissa ei samaan pysty, vaikka mitä väittäisitte. Minut voitte leimata vanhanaikaiseksi, mutta sitä en ole.

Ihmeellistä, mutta kerrankin olen Nummelinin Akin kanssa samaa mieltä. Palkkojen alas ajamista työnantajat yrittävät valtion avustuksella. Nyt täytyy liittojen vaan näyttää, että ovat todella meidän työläisten asialla.

Nummelinin on syytä lukea tosiasiat ennen kuin lähtee kirjoittelemaan postin 50 prosentin palkanalennuksista. Kaikille on taattu sama palkka kuin tähänkin mennessä: Kyse on ay-änkyröiden muista vaatimuksista, joiden saavuttamiseksi ollaan valmiita laittamaan Suomi polvilleen.

Koululaiset eivät tarvitse kaloritaulukoita normaalin ruoan yhteydessä. Pois karkit ja limut, niin siinä se on.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos