Retkeilyreiteille on rakennettu virallisia tulentekopaikkoja – älä tee avotulta muualle - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Retkeilyreiteille on rakennettu virallisia tulentekopaikkoja – älä tee avotulta muualle

13.4. 20:00

Joutsijärvellä retkeillään myös pohjoispuolella, joten saisiko polttopuita Sisälmyslahden ja Tuurunkankaan autiotuville, kiitos. Muuten puitteet kunnossa.

Olisiko nyt koronaviruksen aikana asiallista pestä kaikki Porin keskustan kadut katupölystä, koska pölykin kuljettaa mukanaan kaikenlaista epäpuhtautta hengityselimiin.

Jos Marin avaa Uudenmaan rajat jo nyt, koronavirus leviää muuhun Suomeen voimakkaasti ja epidemia pitkittyy ja kuolonuhreja tulee paljon. Nyt kannattaisi rajoittaa liikkumista muutama viikko mahdollisimman tiukasti ja pystyä jäljittämään kaikki tartunnat ennen Uudenmaan rajan avaamista.

Aamu, aamutoimet, töihin lähtö. Autossa riisun maskin ja suojakäsineet. Teen työni ilman suojavarusteita, tapaan ihmisiä, olen lähellä, pesen kädet. Lähden kotiin. Kotona pihassa vedän henkeä, puen maskin ja suojakäsineet. Ai kuka olen? Minä olen päiväkodin työntekijä ja suojelen perhettäni.

Koronaepidemian aikana muistakaa myös pestä itsenne, vaatteenne ja siivota kotinne. Ei riitä, että pesin kädet, jonka jälkeen mennään katsomaan tv-kanavia tai somettamaan. Puhtaus ensin, sitten vasta "huvit".

Miksi kaupan kassahenkilöillä on vieläkin käsissä likaisia työkäsineitä? Nyt käsidesiä käyttöön joka asiakkaan välissä ja kertakäyttökäsineet, jos pakko käyttää, myös ne vaihdetaan joka asiakkaan välissä. Lisäksi käsienpesutaukoja riittävästi.

Kaupan kassajonossa osataan jotenkin pitää etäisyyttä edelliseen, mutta ostoksia tullaan sitten pakkaamaan kassiin ihan viereen, huudellaan vielä toisella kassalla ostoksia pakkaavalle tutulle... Voisivatko kassat aloittaa seuraavan asiakkaan ostosten piippaamisen vasta, kun edellinen on saanut omat ostoksensa kassiinsa?

Kaikkein huono-osaisimpana yhteiskunnan jäsenenä on ihan pakko lähettää iso kiitos Ulvilan Hansan kauppiaalle. Hän on osannut kouluttaa myyjät niin, ettei pienintäkään ongelmaa ole kassoilla ostosten maksusitoumusten kanssa. Annan lapun kassamyyjälle ja hän tietää heti, miten se kassaan näpytellään. Minulle ei ole kertaakaan tullut vaivaantunutta oloa. Toisin on Prismassa. Kukaan ei tiedä mitään, miten pitäisi toimia.

Hyvät kanssasisaret, te, jotka teette esimerkiksi etätyötä ja palkkanne juoksee. Ostakaa nyt lahjakortti itsellenne omalta kampaajalta, kauneushoitajalta, hierojalta. Niiltä jotka ovat teitä palvelleet. Haluattehan, että he ovat palvelemassa teitä vielä kaiken tämän jälkeenkin.

Luonnossa liikkuminen on jokamiehenoikeus. Kaupungin ja valtion ylläpitämille retkeilyreiteille on rakennettu virallisia tulentekopaikkoja. Muualla kuin virallisilla nuotiopaikoilla avotulen teko ilman maanomistajan lupaa on ehdottomasti kielletty. Maapohja on nyt rutikuivaa ja pienestäkin kipinästä voi tulla iso vahinko.

Ehdotan, että joku kehittää halkaisijaltaan noin nelimetrisen hulavanteen, joka kiinnitetään hihnoista esimerkiksi päähineeseen sekä vyötärölle ja annetaan roikkua henkilön vyötärön tasolla. Kun kaikilla Kirvatsissa ulkoilevilla olisi tällainen, niin säilyisi aina kahden metrin koronaväli kanssaihmiseen. Ideaa saa vapaasti käyttää.

Miksi ihmeessä tällaisena aikana käytetään verovaroja (Yle-vero) puolueiden kannatusmittauksiin?

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?