Olemme huolissamme potilaiden yksityisyydestä, kun kirjeissä ei saisi näkyä sairaalan nimeä – kuitenkin koronavirusnäytteet otetaan "parkkipaikalla" - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Olemme huolissamme potilaiden yksityisyydestä, kun kirjeissä ei saisi näkyä sairaalan nimeä – kuitenkin koronavirusnäytteet otetaan "parkkipaikalla"

Tekstaripalstalla ihmetellään, miksi Satasairaalassa ei tehdä vuorotöitä joka osastolla ja oteta iltaisin vaikkapa magneettikuvia.

13.3.2020 20:03

Kyllä nyt pitäisi antaa hallitukselle työrauha, eikä pommittaa koko ajan välikysymyksillä. Maallamme on vakavia vaikeuksia ja silloin pitäisi vetää yhtä köyttä kansalaisten parhaaksi ja unohtaa vallanhalu.

Kokemattomuus loistaa nykyhallituksessa. Jopa virusalueelta lomilta palaava lääkäri päästetään hoitamaan potilaita?

Kela korvaa työnantajalle tartuntatautipäivärahan koronaviruskarenssiin joutuneelle henkilölle kotimaassa. Koskeeko se myös ulkomaille karenssiin jääneitä henkilöitä vai korvaako vakuutus?

Olemme huolissamme potilaiden yksityisyydestä, kun kirjeissä ei saisi näkyä sairaalan nimeä. Kuitenkin koronavirusnäytteet otetaan "parkkipaikalla".

On varmaan pelastuslaitos ja vastaavat tahot sekä alueen lääkärikunta ja hoitoväki ilahtuneita tästä kaupungin ideasta jättää syrjäteiden hoito asukkaiden vastuulle. Eihän pelastusväellä hommia olekaan kuin ihan liikaa ja hoitoalalla jatkuva pula tekijöistä. Kiva, kun kaupunki huomioi liikenneturvariskit, vai miten on, kyllä näillä muka-säästöillä rytisee pelti. Ja se on murheista ja seurauksista pienimpiä.

Miksi Porin kaupunki panostaa 1,2 miljoonaa Tampereen rataselvitykseen? Paremmin rahan voisi käyttää Porin katujen korjaamisessa.

Mitä Suomi-ratahankeyhtiön rahoittaminen Porille kuuluu? Muutenkin rahat ovat kaupunginkassasta vähissä, vai ovatko? Ei siltä tunnu (SK 10.3.), nyt johonkin Etelä-Suomen junahankkeeseen pitäisi budjetoida yli miljoona euroa. Aikovatko Porin päättäjät tosiaan syytää rahaa Suomi-rataan, mistä se raha tulee ja millä prioriteetilla hanke on valittu? Älkää sitten ainakaan vedättäkö kaupunkilaisia, että rahat on muka loppu, kun riittää muillekin asti jaettavaksi.

Voi hyvä sylvi, samaan aikaan kun Pori suunnittelee Suomi-ratahankkeen tukea yli miljoonalla eurolla, niin oman kaupungin syrjäteiden ylläpito on nyt lakkauttamisuhan alla, "jonkin verran säästöä" (SK 11.3.) -puheilla. Rahaa siis löytynee, mutta miten se ohjautuu, ei näköjään ainakaan kaupungin asukkaiden hyödyksi. Mikä järki?

Porin Taidekoulun piha on täynnä järkyttävän suuria kuoppia. Voisiko asialle mahdollisesti tehdä jotakin?

Nyt alkoi Enäjärven mummolla keittää yli. Olemme lukeneet Porin kaupungin huonokuntoisista kaduista ja teistä. Täällä Enäjärvellä ne ovat vailla vertaistaan. Ennen ne olivat huonoja, sitten karseita, sitten järkyttäviä ja nyt kulkukelvottomia. Olen aikaisemmin ehdottanut, että kaupunki toimittaisi kadunkulmiin sorakasoja, kyllä me asukkaat sitä lapioisimme pahimpiin monttuihin ja kraatereihin, kukin oman tonttinsa mitalta. On toki asiassa hyväkin puoli näin koronaviruksen jyllätessä. Porin kaupunki on antanut meille mahdollisuuden omaan karanteeniin. Tällä hetkellä on aika korkea kynnys poistua kotoaan.

Nyt on Enäjärvellä nähty harvinainen vieraslaji. Tiehöylä työssään. Viimeinkin.

Aino-Maija hyvä. Voitko sammuttaa keskustan puista jouluvalot. Säästyneillä rahoilla paluulippu Viksu Varikselle.

Miksi Suomessa pitää olla susia? Onko se pakkomielle susia ihannoiville? Meillä on karhuja, ilveksiä ja ahmoja. Se riittää luonnon tasapainottamiseen. Eivätkä ne tule ihmisten pihoihin, vaan pysyvät metsissä.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: