Noloa, ettei Porilla ole kahvilaa rautatieasemalla – tuntuu, ettei kaupungin valtaapitävillä ole oikein kaupungin kehittäminen hallinnassa - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Noloa, ettei Porilla ole kahvilaa rautatieasemalla – tuntuu, ettei kaupungin valtaapitävillä ole oikein kaupungin kehittäminen hallinnassa

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Missä uupuu kahvila Porin rautatieasemalta, kysytään tekstaripalstalla.

19.1.2020 20:26

Jos ruuan, polttoaineiden ja alkoholin hintoja nostettaisiin 20–60 prosenttia, kansa marssisi kaduilla ja olisi valtavat mielenosoitukset. Kun pankki ilmoittaa nostavansa palvelumaksunsa 20-60 prosenttia, kukaan ei tee mitään.

Osaako mikään taho kertoa rautatieaseman suunnitelmista? On se noloa, ettei Porilla ole kahvilaa asemalla, ei vaikka sitä kuinka toivotaan. Tuntuu, ettei kaupungin valtaapitävillä ole oikein kaupungin kehittäminen hallinnassa, kun tällaiseen on varaa.

Pekka Ovaska arvioi mielipidekirjoituksessaan (SK 17.1.), että työnantajat ovat hyötyneet vuosikymmenen aikana maksutaakkansa kevenemisestä arviolta 22 miljardin euron verran. Minä arvioin, että työntekijöille on maksettu palkkaa kotona olemisesta pekkaspäivien ja lomarahan muodossa samana aikana 70 miljardin euron verran ja koko niiden aikana neljä kertaa enemmän.

Olen itse kolme lasta kotona hoitanut ja kaikki pärjäävät maailmalla. Tämän päivän vanhemmat haluavat virikkeitä lapsilleen ja vaativat varhaiskasvatuspaikkaa, vaikka ovat itse kotona. Ja vielä valittavat isoja ryhmäkokoja. Pitäisiköhän vanhempienkin joskus itse tehdä lastensa kanssa muutakin kuin tarjota tabletit ja iPadit? Jopa neuvolassa ihmetellään: osaa jo asiat, vaikka onkin vain kotihoidossa.

Montako kaupungin työntekijää tarvitaan vaihtamaan katulamppu? Ei yhtään, kaupungin oman ilmoituksen mukaan teknisellä toimialalla on päivittäin noin 300 työntekijää, joille on vaikeaa keksiä tekemistä. Sitä ihmetellessä lamppu jää vaihtamatta.

Mitähän on liikkunut kaverin päässä, joka on kehitellyt Suomelle leijonatunnuksen? Ei täällä ole leijonia, edes Ruokolahdella. Paras Suomen tunnus olisi jänis, niitä täällä loikkailee valtavasti.

Jos ei ota rokotuksia lapselleen, on syytä perehtyä tauteihin, esimerkiksi tuhkarokkoon ja mieluiten paikan päällä kehitysmaissa. Sitten tietää mitä valitsee ja tunnistaa taudin, kun se omaan lapseen iskee. Eikä missään tapauksessa vie lasta lastenpäivystykseen tartuttamaan muita. Silloin voi vaarantaa immuunipuolustukseltaan syövän tai keskosuuden takia heikompien lasten hengen. Toki apua saa, mutta yhteydenotto ensin puhelimitse, että pystytään heti eristämään. Vastuuta muistakin!

Mikä on niin vaikeaa tässä päiväkotien ksylitolipastillien jaon lopettamisessa? Nekin säästyneet rahat voidaan kohdentaa johonkin tarpeellisempaan. Kun minun lapseni olivat päiväkoti-ikäisiä, niin jokaiselta halukkaalta vanhemmalta kerättiin 5 euroa ja niillä ostettiin pastillit lapsille. Kai sitä nyt voi jokainen vanhempi sen verran osallistua lapsensa hampaiden hyvinvointiin, eikä tehdä turhaa numeroa asiasta.

Täyttä asiaa Pekka Ovaskalta (SK 17.1.). Työnantaja on saanut valtavat edut ja vähennykset valtiolta, mutta työntekijöitä syytetään kurjistamisesta, jos vaativat vähän lisää palkkaa, että pärjäisivät. Kaikkien on ymmärrettävä että ilman ay-liikkeitä työntekijöitä riistettäisiin nälkäpalkalla. Kaikki tuki ay-liikkeille, tukilakkoihin ja lopetetaan työnantajien riisto.

Nyt arvostellaan Marinin hallitusta siitä, että he palkkaavat avustajia runsain määrin. Kallistahan se on, mutta mielestäni hyvä, kun eivät omat kokemukset riitä asioiden hallitsemiseen. Toinen vaihtoehto eli oman pään pitäminen ketään kuulematta tulisi köyhälle Suomelle tuhansia kertoja kalliimmaksi.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: