Raskaan kaluston kuljettajien nettiriippuvaisuus on suuri vaara muille tienkäyttäjille – vaaralliset kuljetukset siirrettävä rautateille - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Raskaan kaluston kuljettajien nettiriippuvaisuus on suuri vaara muille tienkäyttäjille – vaaralliset kuljetukset siirrettävä rautateille

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Kännykän räplääminen raskaan kaluston auton ratissa on erittäin vaarallista, muistutetaan tekstaripalstalla.­

25.7.2020 20:33

Kovasti nyt kouhotetaan lupiinista ja kurtturuususta, että ne ovat vierasperäisiä kasveja ja ne pitää hävittää. Eipä taida kotisuomalaisia kasveja olla kuin mänty, honka, petäjä, kuusi, koivu ja kataja. Mahtaa tulla talkoot, kun joku keksii muita ulkopaikkalaisia kasveja hävitettäväksi.

Ennätysmäärä sisäilmaoireita ja poissaoloja on tulossa koulujen alettua opettajakunnalle. Maaliskuussako se oli, kun viimeksi tehtiin töitä. Nyt on niin pitkät lomat takana, että kaikki harmittaa ja kynnys saikkuun on ennätyspieni.

Mikä oppi ja viisaus sisältyvät korona kasvomaskin käyttöön siten, että sisältä päin tulevat virukset se pysäyttäisi, mutta ei toimi samoin ulkoisia viruksia vastaan? Sama suoja toimii muka vain yhteen suuntaan olematta mitenkään erityislaminoitu.

Pappilanpuistikon ja Murtosenmutkan K-Marketin välisellä pätkällä päivittäin tapahtuu järjetöntä kaahailua ja jopa rinnakkaista kilpa-ajoa, niin autoilla kun moottoripyörillä. Viritetyillä mopoilla käydään myös kilpa-ajoja. Tämä kaahailu on saatava kuriin, ennen kuin joku jää alle. Tutkalle ja ratsialle olisi tarvetta.

Iso kiitos Pohjois-Porin hammashoitolan ihanalle hammaslääkärille ja hammashoitajalle. Kyseessä oli särkyhampaan hoito 22.7. Astuessani huoneeseen näin hymyilevät kasvot sekä sain ystävällisen vastaanoton ja tulin myös kuulluksi. Minulle kerrottiin jokaisen hammashoidon vaiheessa mitä seuraavaksi tehdään, sekä kysyttiin onko kaikki hyvin. Itselleni tuli rauhallinen ja turvallinen olo.

Pirjo Jokinen kirjoitti (SK 23.7.) susista, että susi ei tapa tappamisen ilosta, vaan ulottuvilla oleva saalis laukaisee saalistusreaktion. No, sitten kun se susi eksyy lammasaitauksen viereen ja reaktio iskee, niin miksi se tappaa useamman lampaan? Mielestäni se on tappamista ihan omaksi iloksi. Ja miksi susi ammutaan, jos se eksyy pääkaupunkiseudulle? Siellä on citykaneja sille ruuaksi, joten ihmisten pitää vain pysähtyä suden nähdessään. Susihan väistää. Eikö?

Valkoposkihanhien häätämiseen tarvitaan ELY-keskuksen lupa. Oiva laite häätämiseen on painevesipesuri. Veteen voi lisätä laimeaa ammoniakkia.

Tiedoksi Porin kaupungin päättäjille, virkamiehille ja ay-osastoille: kaupunki kehittyy, jos se tuottaa vuosittain voittoa ja näivettyy, jos se joka vuosi tekee tappiota.

Raskaan kaluston kuljettajien nettiriippuvaisuus on suuri vaara muille tienkäyttäjille. Vaaralliset kuljetukset siirrettävä rautateille.

Rekkaliikenne on valtavasti vähentynyt Porin keskustassa sitten 70-luvun ohitustien ansiosta. Silti porua riittää.

Annettaisko ihmisten olla kummosia ovat. Pitäkää partanne ja leggarinne. Olkaa lihavia tai laihoja, pitkiä tai lyhyitä. Kunhan ette tee pahaa kenellekään. Hyvää kesää kaikille. T: Maija

Eurajoki-Lappi tiestä kirjoittanut on oikeassa: tie on romuna. Onkohan tilaajalta jäänyt myös tarkastamatta kevään remonttipätkien päällystystyön lopputulos? Liityntäsaumoja ei ole tasoitettu ja parissa kohdassa päällyste on jo reunalta pettänyt, kun on raskaalla ajoneuvolla ajettu tuoreen asfaltin päällä. T: Irmeli A.

Siikaisissa on joku kapine kiinnitetty elävään kalasääskeen. Operaatio kesti yli kuusi tuntia. Toivottavasti poliisi puuttuu tähän eläinrääkkäykseen.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?