Jos järjellä ajattelee, niin kirjastot ovat kiinni, koska esimerkiksi lievästi koronasairaat ja oireettomat kävisivät lainaamassa kirjoja – seuraava saisi koronapöpön kirjasta, kuka niitä desinfioisi? - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Jos järjellä ajattelee, niin kirjastot ovat kiinni, koska esimerkiksi lievästi koronasairaat ja oireettomat kävisivät lainaamassa kirjoja – seuraava saisi koronapöpön kirjasta, kuka niitä desinfioisi?

26.4.2020 13:41

Jos järjellä ajattelee, niin kirjastot ovat kiinni, koska esimerkiksi lievästi koronasairaat ja oireettomat kävisivät lainaamassa kirjoja. Seuraava saa koronapöpön siitä kirjasta, kuka niitä desinfioisi?

Hienoa, että Yyterissä ulkoillaan ja luonnossa liikutaan, mutta pidäthän huolta, että viet roskasi roskikseen. Joka paikassa ei roskiksia ole, malta kuitenkin mielesi ja heitä roskasi vasta roskikseen. Luonto kiittää ja liikkujat saavat nauttia puhtaasta luonnosta. Pidetään huolta.

Vetoomus meille kaikille luontoihmisille, ettei kerättäisi roskia (SK 23.4.), kun korona jyllää. Tavallinen ihminen on aina puhtaanapidon ammattilaisia isommassa riskissä altistaa itsensä ja sitä kautta muut roskien keräilyllä. Nyt on pandemia. Jos silti haluaa vaikuttaa, voi itse olla roskaamatta ja näyttää esimerkkiä. Kaikki kun eivät valitettavasti ajattele tai piittaa, minne roskat kuuluvat. Muttei tilanne oikein parane heidän jälkiensä siivoilullakaan.

Sinä, joka kirjoitit, ettei ole paikkoja minne matkustaa. Esimerkiksi Satakunnassa on paljon, paljon paikkoja: luontokohteita, ilmaisia, mihin voi "matkustaa". Nähdään mahdollisuudet ja unohdetaan "minulle nyt heti kaikki" …-asenne. Aurinkoista kevättä.

Nyt olisi hyvää aikaa tehdä stadionilla hyvät pohjat uudelle nurmelle.

Ruokalahjakorttia ei tarjota kaikille Porin peruskoululaisille, vain ainoastaan koulukuljetuksen piirissä oleville oppilaille. Muiden pitäisi käydä päivittäin koululla joko syömässä tai noutamassa ruoka. Tämä on mielestäni kohtuuton vaatimus.

Hybridistrategia ei ole pääministeri Marinin kehittämä, sillä sen julkisti THL:n pääjohtaja Tervahauta jo 5.4. Strategiana on tehokas testaus, nopea jäljittäminen sekä tehokas eristys. Kaikki nämä edellä olevat ovat onnistuneet hyvin Suomessa, jos jättää asian edessä olevan laatusanan eli adjektiivin pois.

Normaalisti ollaan niin valtavasti huolissaan siitä, että porukka juo viinaa ravintoloissa. Miten nyt sitten ollaan murheissaan kapakoiden taloudesta, kun viinan juonti vähenee ja rahaa kuluu ihmisillä vähemmän. Eikö tilanne ole nyt hyvä.

Mitäpä jos maksaisit ostoksesi kassalla vasta sen jälkeen, kun ensin olet saanut omasi pakattua. Näin välttyisit sen seuraavan asiakkaan tulon liian liki pakkaamaan.

Kyllä kelpaa viettää eläkepäiviä täällä metsämökissä. Pakettiraketti tuo sapuskaa ja muut asiat voi hoitaa netissä. Ei osaa korona tänne.

Juuri näin, kieli on ajattelun väline (SK 23.4.). Sisälukutaito vain heikkenee. Tehdään omia, jopa täysin vääriä tulkintoja, ilman syvällisempää kykyä tai halua yrittää ymmärtää, mitä sanoja oikeasti tarkoittaa. Sanoma vääristyy. Kuuntelutaito on sekin kortilla, keskittyminen monille todellinen haaste. Näin ollen vertauskuvat ovat nykyihmiselle kovin mutkikkaita ymmärtää, koska usein on vaikeuksia jo ihan tavallisen puheen ja tekstin käsittämisessä.

Jos vanha sananlasku pitää paikkansa, niin jotkut television viihdeohjelmien juontajat elävät todella vanhoiksi.

Maailma muuttuu... Muutos on jatkuvaa, mutta uusi muutos näyttää olevan myrkkyä edellisen muutoksen tekijöille. Niin se muutosvastarinta toimii, kukin vuorollaan.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?