Tekstarit: Miksi Katri Kulmunin koulutuksesta nousi häly? - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Kuntatyönantajat lähettävät johtajiaan MBA johtamiskoulutukseen, joka on samaa hintaluokkaa kuin Kulmunin koulutus – miksi tästä nousi tällainen häly?

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Viestintäkoulutuksesta syntynyt kohu johti Katri Kulmunin (kesk.) eroon valtiovarainministerin paikalta. Koulutushankinnoista tehtiin poliisille useita tutkintapyyntöjä.­

8.6.2020 19:59

Miksi Porin kaupunki maksaa henkilökohtaisen avustajan töistä siitä, että tämä tekee pihatöitä muutaman tunnin päivässä, haravoi, leikkaa nurmikoita ja puskia ja noukkii rikkaruohoja. Mikseivät he voisi maksaa omaa puutarhuria, kuten vanhuksetkin tekevät? Hoitotyö olisi vain noin kaksi tuntia päivässä, sekin vain ruuanlaittoa. Ei ole järkeä, jos avustaja siivoaa neljä tuntia päivässä, muuten avustettava hoitaa itsensä.

Iso käsi tekstarille (SK 7.6), jossa vaadittiin koiraveroa käyttöön sekä kaikki töihin. T: Mika

Joku tosiaan luulee, että syrjäytyneet ja työttömät ovat ihan valinneet tilanteensa. Voi käsittämätöntä tietämättömyyttä ja pahuutta. Ilmeisesti kirjoittajan tarkoitus oli lyödä lyötyä ja kaikkia läheisiä myös.

Lopettakaa nyt se koiraverosta vatulointi. Koiranomistaja maksaa koiransa ruuista, hoidosta, harrastuksista, lääkkeistä, eläinlääkärikuluista ja lisääntyvistä polttoainekuluista arvonlisäveroina jo enemmän kuin kolme tavis-porilaista yhteensä.

Vesiskootterikuski jokunen päivä sitten kirjoitti tällä palstalla, että peräaalto on pienempi lujaa ajaessa. Tyypillinen muita vesilläliikkujia huomioimaton ajattelutapa. Lujaa ajaessa vaarantaa melojien ja sup-lautailijoiden turvallisuuden. Vaaratilanteita on lähes päivittäin. Lisäksi pärinä haittaa joen varrella asuvien ihmisten elämää.

Ropo ja kokoomuskumppanit käyvät vaalikampanjaa jo selvästikin. Porin pitäisi heidän mielestään irtisanoa 500-700 henkilöä. Irrallinen heitto jää ilman selitystä: mitkä toiminnot ja palvelut Porin kaupunki heidän mielestään siis olisi lopettamassa? Sitähän se tarkoittaa, jos irtisanomisilla haetaan täyttä laskennallista säästöä.

Porin talousahdinko ja -sukellus johtuu hyvin pitkälle täydellisesti epäonnistuneesta organisaatiomuutoksesta. Yleensä käy niin, että muutoshankkeiden tavoitteet helposti unohtuvat ja itse muutoksesta tulee tavoite, johon pyritään sitten hinnalla millä hyvänsä. Lopputuloksena on todennäköisesti muutos, joka ei palvele juurikaan alkuperäisiä tavoitteita ja näin kävi Porin suuressa organisaatio muutoksessa. T: Pertti Mäenpää (ps.)

Kuntatyönantajat lähettävät johtajiaan MBA johtamiskoulutukseen, joka on samaa hintaluokkaa kuin Kulmunin ministeriö-työnantajan kustantama koulutus. Miksi tästä nousi siis tällainen häly?

Tärkeä kirjoitus Kiinteistöliitolta Porin tonttivuokrien rajusta korotusyrityksestä. Siinä oli kuitenkin turha viittaus Seinäjoen hintoihin. Riihikedon tonttien uudelleen hinnoittelu 130 euroa on juurikin vahvistettu kaupunginvaltuustossa. Nyt hinnat yritetään härskisti tuplata, jotta muillekin kaupungin osille voidaan hinnoitella korkeammat vuokrat.

Kiitos lääkäri Jouko Nurkkalalle kirjoituksesta tupakan aiheuttamista vakavista sairauksista (SK 8.6.). Yksi elämäni parhaista päätöksistä oli lopettaa vähäinenkin tupakointini jo nuorella iällä. Kun katson iäkkäitä miehiä ja naisia, jotka tupakan kellastamin sormin, ääni karheana vetävät röökiä posket lommolla, tulee surullinen olo. Nuoret viisaampina miettivät asiaa jo ulkonäkövinkkelistäkin.

Jyrki Astokari voisi perehtyä äärioikeiston ja äärivasemmiston tekemiin väkivaltatilastoihin tarkemmin virallisista lähteistä ennen kuin alkaa osoittelemaan sormella ketään (SK 8.6.). Antifan sijaan löytyy kyllä pahempiakin ryhmittymiä. Ehkä lähempääkin kuin Astokari haluaa myöntää.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?