Ehdotus Porin päättäjille: Pistäkää päiväkotien ylijäänyt ruoka hyötykiertoon vähävaraisille perheille - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Ehdotus Porin päättäjille: Pistäkää päiväkotien ylijäänyt ruoka hyötykiertoon vähävaraisille perheille

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tekstaripalstalla ehdotetaan päiväkotien ylijäämäruokien antamista vähävaraisille perheille, jotka saisivat iltaruuan samalla kun hakevat lapsensa päiväkodista.

19.10.2019 21:30

Satapaska istuu loistavasti tyhjään toriin ja sitä ympäröivien talojen itäblokkilaiseen ulkoasuun.

Raukkamaista on istua lämpöisessä kopissa ruokintapaikan vieressä ja ampua sieltä iltahämyn turvissa ruokailemaan uskaltautuneet peurat.

S-ryhmän Huomisen keskus olisi oikea paikka uudelle kirjastolle. Kirjastoa ei pidä rakentaa Vähäraumalle pellon laitaan, missä ihmiset nukkuvat, vaan Itäkeskukseen missä ihmiset liikkuvat. Se on tätä päivää.

Auto on tappava ase lasten käsissä. Onko järjen valo sammunut lopullisesti, kun yhä nuoremmille ajetaan renkaan polttolupaa?

Toejoen Seurojentalo on myytävänä. Ostakaa Anniksen käyttäjät siitä omilla rahoillanne itsellenne temmellyspaikka.

Toivottavasti Venatorin happovuodon jälkitorjuntatöiden kustannukset menevät firman piikkiin, eikä meidän veronmaksajien.

Se joka väittää, ettei raha tuo onnea, on joko rikas tai pöhkö. Ihan voi itse kokeilla rahattomana oloa. Siitä on onni hyvin kaukana. Vuodenkin kun aluksi koettaisi elää köyhyydessä, niin kysytään sen jälkeen näiltä neropateilta, kuinka kivaa oli ja löytyikö onni ilman rahaa. Vai kävikö päinvastoin?

Kiitos kirjoituksesta "Kiusaamiseen puuttuminen on aikuisten vastuulla" (SK 10.10.) Poikaamme on kiusattu 5 vuoden ajan koulussa ja nyt vapaa-ajalla. Huolestuttavaa on, ettei muutamien kiusaajien vanhemmat puutu asiaan, vaan vähättelevät tai jopa kieltävät tapahtuneen. Juuri vanhemmat voisivat vaikuttaa kiusaamisen loppumiseen, mutta antavat hiljaisen hyväksynnän ja opettavat samalla huolestuttavia tapoja omille lapsilleen. Pelottavaa on myös se, kuinka helposti hyökätään viattomien kimppuun järjestämällä väijytyksiä. Meillä jatkuu taistelu kiusaamista vastaan. Onneksi olen saanut opetettua omalle lapselle kuinka tärkeää on käyttäytyä hyvin. Teen kaikkeni, että lapseni saa hyvän elämän ja kiusaaminen loppuisi. T: Huolestunut

Ajoneuvoa pitää tieliikennelain mukaan kuljettaa niin lähellä ajoradan oikeaa reunaa kuin mahdollista. Näin pitäisi olla myös Porin Kuninkaantiellä Presidentinpuistokadun ja vanhan linja-autoaseman välillä. 90 prosenttia autoilijoista ajaa paremmin asfaltoitua vasenta reunaa.

Porissa on kumma tapa rakentaa ja hajottaa julkisia rakennuksia 40-60 vuoden välein. Uimahalli rakennettiin heti liian pieneksi 70-luvun alussa. Nyt se on ollut jo pitkään maan tasalla ja uusi on tilalla. Himmelin tarina on kokonaan oma lukunsa. Rakentamisen pitää kestää aikaa. Satapaska olisi ihan toimiva, jos joku kioskeista olisi edes joskus auki. Myöhemmin rakennetut "varastosiivekkeet" voisi kyllä purkaa, jotka ovat rumat kuin mikä. Siinäkin järjestettiin joku kallis arkkitehtikilpailu. Julkinen liikenne ei pelaa, tori on autio, samoin halli. Kyllä töitä olisi.

Järjenkäyttöä päättäjät: pistäkää päiväkotien ylijäänyt ruoka hyötykiertoon vaikka vähävaraisille perheille, jotka saisivat iltaruuan samalla kun hakevat lapsensa päiväkodista. Niille, joiden työttömyys, sairaudet ja pätkätyöt eivät mahdollista hoitopäivien ilmoittamista ajallaan eli kaupungin mielestä viikkoa ennen.

Suomen on aivan turha uudistaa jäänmurtajakalustoaan, sillä ilmastohysteriassa olevien nuorten mielestä vuonna 2035 elämisen mahdollisuus loppuu maapallolla.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos