Kirjastot voisi avata, sillä koronapöpö elää palautettavassa kirjassa vain 2-3 päivää – viiden päivän kirjakaranteeni ennen seuraavaa lainausta - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Kirjastot voisi avata, sillä koronapöpö elää palautettavassa kirjassa vain 2-3 päivää – viiden päivän kirjakaranteeni ennen seuraavaa lainausta

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Kirjastot auki ja kirjoille viiden päivän karanteeni lainausten välissä, toivotaan tekstaripalstalla.­

27.4.2020 21:51

Nämä etätyöviikot ovat todistaneet sen, että työpaikalla omassa huoneessa saa tehtyä muutamassa tunnissa saman mihin kotona lapsiperheen avokonttorissa menee koko päivä. Ja vielä illallakin samat työasiat pyörivät mielessä.

Ei taida olla meikäläisen juttu tämä etätyö: Kohta viikko mennyt ja saman verran on tullut tehtyä kuin kahdessa päivässä työpaikalla.

Mieheni sai ensi kertaa elämässään hengenahdistusta perjantaina ja lauantaina. On yskinyt on jo kauan. Korona drive-in testiin ei päässyt potilastietojärjestelmän päivityksen vuoksi viikonloppuna. Maanantai-aamuna käskettiin seurata paheneeko tila ja lähteekö hajuaisti. Kun ei päässyt testiin, lähti töihin.

Nyt kehotetaan menemään koronatesteihin jo lievemmissäkin epäilyissä. Jos ei omista autoa, niin miten pääsee testipaikalle, kun julkisilla ei saisi kulkea ja taksin kuljettajia sekä tuttuja autonkuljettajia ei saisi altistaa mahdolliselle taudille? Kävelykään ei ole realistinen vaihtoehto. Ambulanssi tuskin hakee muuta kuin hengenhädässä sairaalaan menijöitä?

AVIn tuoreen ohjeen mukaan kirjaston palautusten käsittelyssä riittää hyvä käsihygienia. Kirjastot voidaan huoletta avata, kunhan käsiä pestään.

Jos järjellä ajattelee, niin kirjastot tulee avata, koska mahdollinen koronapöpö elää palautettavassa kirjassa vain 2-3 päivää. Siinä riittää viiden päivän kirjakaranteeni ennen seuraavaa lainausta.

Miten on mahdollista, että sairaaloissa kiertävät lehdet asukkaalta toiselle tänä tautisena aikana? Lääkäreiden vastaanotoilla niitä ei näy.

Eikö lasten ja nuorten urheiluharrastuksia voisi vapauttaa? Niissä on noin 10- 20 henkeä kerralla paikalla. Seinät alkavat kaatumaan, kun kouluunkaan ei pääse.

Koronaan kuolleista 99 prosentilla on perussairaus. Olisiko hallituksen aika lopettaa ikärasismi?

Porissa voisi avata jo ravintolat.

Iranin johto tuntuu olevan maailman terävintä kärkeä, sillä se alkaa purkaa koronarajoituksia alueellisesti eli aloittaa sieltä, missä enää ei ole tartuntoja tai on erittäin vähän. Tarvitsisi varmaan Suomen hallituksen tehdä ekskursio Iraniin.

Porin päättäjät, antakaa kaikille koululaisille ruokalahjakortti. Kouluihin ei ole menemistä, mutta kouluruokailemaan voi kokoontua yhdessä. Aika ristiriitaista. Kaikki eivät pääse hakemaan kouluruokaa. Rauma on tämänkin asian hoitanut hienosti, ottakaa sieltä mallia.

Voisimmeko olla kiitollisia, että yhteiskuntamme kantaa vastuun koululaisten ruokailusta niidenkin osalta, joille kotiruokailu ei ole mahdollista.

Kaupunginjohtaja Luukkosen esitys koulujen alkamisesta syyskuun alusta ansaitsee aplodit. Tällöin Suomi olisi vielä avoin elokuussakin kotimaamme matkailulle koko Euroopalle. Nyt päättyy Suomen matkailusesonki liian varhain. Tällä tavoin paikkaamme huomattavasti koronan aiheuttamaa vahinkoa ja nousemme suosta.

1-vuotiaalle lapselle tehty kiireellinen lähete Satasairaalaan. Sanottiin, että sieltä otetaan yhteyttä. Kahteen viikkoon ei ole kuitenkaan kuulunut mitään. Työllistävätkö kaksi koronapotilasta koko sairaalan?

Kiitos Mikael Ropolle mielipidekirjoituksesta (SK 26.4.), olen itsekin ihmetellyt miksi mitään ei tehdä.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?