Lyseon ja Psyl:n yhdistäminen mietityttää – Taide- ja taitoaineluokkia tarvitaan tuplasti lisää ja liikuntasali vain omaan käyttöön, Lyseon koulukorttelin piha-aluekin on pieni 600 oppilaalle - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Lyseon ja Psyl:n yhdistäminen mietityttää – Taide- ja taitoaineluokkia tarvitaan tuplasti lisää ja liikuntasali vain omaan käyttöön, Lyseon koulukorttelin piha-aluekin on pieni 600 oppilaalle

Porin lyseon lukio.

15.6.2020 20:00

Ennen kuin Porin päättäjät tekevät Lyseon ja Psyl:n yhdistämisestä päätöksiä, käykääpä tekemässä katselmus molemmissa kouluissa. Taide- ja taitoaineluokkia tarvitaan tuplasti lisää ja liikuntasali vain omaan käyttöön. Lyseon koulukorttelin piha-aluekin on pieni 600 oppilaalle. Eikö nyt olisi pohdittava Myötätuulen koululle parempi ja soveltuvampi sijoituspaikka? Iso yläkoulu edellyttää kaiken olemassa olevan tilan hyödyntämisen koulukorttelissa.

SDP:n Laulaiselle kysymys: Onko opettajien lukumäärä se oleellinen asia, joka määrittää koulun lakkauttamisen tai säilyttämisen? Voisiko asiassa olla myös jokin muu kriittinen tai eettinen peruste päätökselle?

Kun tää ryhmäkuripelleily nyt on mitä on, niin eikö olisi parasta laittaa valtuustoon vain yksi edustaja per puolue, ja äänivalta sitten vaalituloksen suhteessa. Säästyis ainakin kahvitteluissa ja kokouspalkkioissa. Ja äänestykset menis niin kuin puolueet haluaa, meidän äänestäjien toiveethan heitettiin roskiin samaan läjään kuin valtuutettujen omatunto.

Jos on uuden työnsä takia käytännössä muuttanut pois Suomesta, olisi demokratian kannalta parempi luovuttaa kaupunginvaltuutetun paikka suosiolla varavaltuutetulle.

Tonttivuokrakorotus on hyvä, sen ymmärrän. Rahaa tarvitaan ja esimerkiksi kerrostaloissa on monta maksajaa. Sitä en ymmärrä, että kaupunginvaltuuston kokoukseen ei ole etäyhteyttä. Onneksi asun suuremmassa ja innovatiivisemmassa kaupungissa kuin Pori.

Kolmen tonnin (3 000 e) apuraha tuntuu almulta, koska on samansuuruinen kuin ansiosidonnainen päiväraha, sanoo freelance-näyttelijä E. Ojala (SK 12.6.). Jos ei tällainen almu kelpaa, niin minä otan mielelläni. Sanoisinko, että kaverilla on tosi hyvä palkka.

Kaljakapakoille oltiin vaatimassa satoja miljoonia koronatukea. Ja saivatkin tukensa. Siksi on täysin käsittämätöntä, että Ähtärin pandoja oltaisiin palauttamassa rahan puutteen vuoksi. Kyse on aivan eriarvoisesta asiasta kapakoihin verrattuna. Hallitus, nyt herätys.

Hei kaikki kahviloissa ja ravintoloissa työskentelevät. Ettehän koske lasia/kahvikuppia/tuoppia yläosasta, josta asiakas juo. Se on sama kun työntäisi sormensa asiakkaan suuhun. Tsemppiä työpäiviin.

Vaikuttaa siltä, että pyöräilijät luulevat olevansa etuoikeutettuja kaikkiin kadulla kulkijoihin nähden. Jos ei jalankulkijana ehdi tarpeeksi nopeasti väistää esimerkiksi sivulta tulevaa pyöräilijää, hyvä ettei päälle ajeta. Moni pyöräilijä myös ohittaa niin läheltä, että hyvä kun vaatteet pysyvät päällä. Miksei kukaan valvo pyöräilijöiden käyttäytymistä?

Erkki Karp, tiedoksi että Himmeliin suunnitellaan asukastupaa. Kaupunginhallitus hyväksyi työryhmän suunnitelman rakennukseen tulevista palveluista.

Yyterin länsi- ja pohjoispäistä on muodostumassa epäviralliset koirarannat. Ilmeisesti kuvitelma on, ettei haittaa kun ollaan pois hotellin ja yleisen rannan kohdalta. Meitä koiria arastelevia on, eli pitäkää edes koirat kiinni.

Koirat eivät tosiaan maksa veroja (SK 13.6.), sen sijaan heidän omistajansa kyllä. Koiran ylläpito, harrastustoiminta, koulutus ynnä muuta on miljoonabisnes, joka luo työpaikkoja sekä veromarkkoja myös koirattomien pussiin.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: