Päivän tekstarit 13.7.2020 - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Huolestuneet tyttäret ihmettelevät: Montako kertaa yksin asuvan yhdeksänkymppisen mummun pitää kotona kaatua ennen kuin pääsee tuettuun asumiseen?

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tekstaripalstalla ihmetellään, miksi vanhus ei pääse laitokseen, vaikka kotona asuminen ei enää suju.

13.7.2020 20:00

Join kahvia hyvän mansikkaleivoksen kera torilla hienosta kesäpäivästä nauttien. Eteeni ilmestyi Porin Linjojen linjuri käyden viisi minuuttia tyhjäkäyntiä. Se siitä kahvinautinnosta. Lienee autosta käynnistinmoottori rikki. Mitä sanoo laki?

Voiko tontinomistaja, jolla viereinen tontti kasvaa "puuvarastona" puita, pimentää naapuruston ilta-auringolta?

Söin eilen porilaisen. Olenko kannibaali?

Pia Luodon tarina (SK 12.7.) toi toteen sen pelon, joka itselläni on ollut kotihoidon nykysuunnasta.

Pyörätuolin vanki, minusta on etuoikeus saada sairaalasänky omaan käyttöön ilmaiseksi. Matalasta sängystä on todella vaikea nostaa asiakasta. Sänkyyn voi laittaa mieluisen patjan ja se on turvallinen. Hoitajat käyvät hyvin monen hoidettavan luona päivässä ja selät ovat kovalla rasituksella. MS-tautiin liittyy jäykkyyttä, joka vaikeuttaa nostotilanteita ja aika on myös rajallista. Ihmettelen suuresti myös pesutilanteita, jos ei ole suihkutuolia. Vaarassa on silloin pestävä ja pesijät. Nukkumista varten sänky on huomattavasti parempi paikka kuin pyörätuoli. Hoitajat ajattelevat aina sinunkin parastasi.

Koskahan THL julkistaa tiedon, montako 70+ perustervettä vanhusta on saanut koronatartunnan ja montako heistä on kuollut siihen?

Eetu Lehtisen pääkirjoituksesta (SK 11.7.) herää kysymys, mitä loukkaavaa tai halventavaa Chicago Blackhawksin nimessä on? Eikö se pikemminkin ole kunnianosoitus? Ovatko myös Vikings ja Spartans sopimattomia nimiä urheiluseuroille? Redskins (punanahat) nimen sopimattomuuden ymmärrän, koska se on alentava ja halventava nimitys alkuperäiskansoista.

SK:n toimittajan mielestä Chicago Blackhawksin pitäisi vaihtaa nimensä. Entä meidän oma FC Jazz? Jazz tuo mieleen tummaihoisen muusikon. Milloin tämä epäkohta korjataan ja seuran nimi vaihdetaan?

Iso kiitos kahdelle nuorelle merikarvialaismiehelle avustanne lauantaina 4.7. Olitte matkalla Merikarvialle, mutta palasitte auttamaan porilaisnaisia, joiden matka oli sadekelissä katkennut 8-tiellä Lampinkosken kohdilla rengasrikon vuoksi. Vaihdoitte vararenkaan rikkoutuneen tilalle ja pääsimme turvallisesti kotiin. Ihanaa, kun on tuollaisia avuliaita miehiä. Hyvää kesää teille! T: Anne ja Maija

Vanhusten huolto vähän ihmetyttää. Lähes yhdeksänkymppinen mummu asuu yksin, kotihoito käy kolmesti päivässä. Kävely ei oikein enää suju, päivät ja usein yötkin kuluvat sohvalla, mutta laitokseen ei pääse. Montako kertaa pitää kaatua ja kuinka usein ennen kuin tuettuun asumiseen kelpaa? Kahdesti kolmessa viikossa vai pitääkö kaatua joka viikko pari kertaa? Tätä ihmettelevät tyttäret, kun luemme perustuvasta uutisia.

Satakunnan Kansa otsikoi (11.7.), että Keskolta myönteinen tulosvaroitus koko vuodelle. Miten varoitus voi olla myönteinen? Keskolla menee paremmin kuin ennen ja se varoittaa siitä, mutta ketä?

Kehutaan, kun on kehuttavaa. Kiitos Porin kaupungille Länsi-Porin alueelle syntyneistä lukuisista ulkoilureiteistä ja niiden kunnossapidosta. Tämä on liikkujan ja koiran omistajan paratiisi. Keep up the good work! T: Rami Koivula

Miksi luonnonkauniille Veteraanilenkin polulle on levitetty sepeliä?

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: