Ei enää pääsykokeita, eikä ensikertalaispisteitä, vaan listaan kymmenen opiskelupaikkaa, josta yksi on otettava vastaan – tulisi vähemmän välivuosia - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Ei enää pääsykokeita, eikä ensikertalaispisteitä, vaan listaan kymmenen opiskelupaikkaa, josta yksi on otettava vastaan – tulisi vähemmän välivuosia

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tekstaripalstalla ehdotetaan, että opiskelupaikkojen pääsykokeista luovutaan.­

17.7.2020 20:00

Vieläkin muistellaan, kun Kanye West esiintyi Jazzeilla. Sanattomaksi vetää, kun Porin Jazzeista jäävät mieleen West ja muutenkin muistellaan Pet Shop Boysia, Kylie Minogueta, Robert Plantia. En ole koskaan ymmärtänyt, miten ne liittyvät jazziin. Toimitusjohtajalta olisi kiva joskus kuulla miltä tuntuu, kun kirjuriin myydyistä lipuista 80 prosenttia myydään konsertteihin, joilla ei ole mitään tekemistä jazzin kanssa.

Ei Porissa ole ainuttakaan reittiä rekoille, etteikö aina joku valittaisi.

Juuri kun muutin pois rekkakadulta, alkaa joku vaatimaan rekkoja minun hiljaiselle kadulleni.

Surkuhupaisin ja ilmeisesti joidenkin aivan totena pitävä vasta-argumentti koiraveron palauttamiselle on se, että koiravero oli kuulemma tsaarin ajalta peräisin. Näin kertoi artikkeli SK:ssa muutama viikko sitten. Tuolla perusteella voitaisiin kumota aika monta muutakin nykylakia ja -asetusta.

Kenellehän yrittäjälle meni perille Leena Roskalan kolumnin lause, että "yritysten kuuluu nähdä, kuulla ja puhutella ihmisten tarpeita Maslowin tarvehierarkian kaikilta tasoilta"? (SK 16.7.)

Ajattelinpa käydä kotiseuturetkellä. Tuli mieleeni viime kesän ihana kesäkukkatie, Vanha maantie Kyläsaaren suuntaan. Viikate oli käynyt, eikä siellä ollut kukan kukkaa ja pettymys oli suuri. Miten ihmeessä tällainen jatkuu aina vaan? Eikö Porin kaupunki ole tietoinen pölyttäjien kadosta ja luonnon monimuotoisuuden katoamisesta? Onko kassassa rahaa tuhlattavaksi tällaiseen turhuuteen? Eikö keskustan puistoissa riittänytkään töitä, robottiko vei?

Eikö ole tärkeämpää rahanreikää Suomessa, kuin laittaa lupiineihin 500 000 euroa?

Kyselin MTV:stä, miksi Turhapuro -leffoja näytetään tauotta, oli juhannus tai joulu. Vastasivat, että on klassikko, jokaisen on ne nähtävä. Tiedän paljon parempia klassikoita, mutta niitä ei esitetä. Muutenkin esittävät uusintoja harmittavan taajaan. T: Närkästynyt

Suomi on innokkaasti ostamassa velkarahalla uusia nykyaikaisia turvallisia hävittäjiä, joiden tietokoneohjelmiin pääsee taitavat hakkerit tekemään vikakoodeja ja kone jää kentälle odottamaan korjaajaa. Varma suojaus?

Hyvä potilas ja asiakas. Kun soitat minulle tänne sairaalaan seuraavan kerran, niin pysähdy hetkeksi ja mieti miten puhut minulle. Meillä on tietyt säännöt, joita noudatamme myös sinun kohdallasi. Tarkistin varmuudeksi myös ammattinimikkeeni, eikä se ollut se sinun tarjoamasi, vaan se on edelleenkin osastonsihteeri.

AMK-valintakokeen ensimmäisen, etänä suoritetun kokeen pisteet eivät riittäneet kokeen toiseen vaiheeseen, mutta samoilla pisteillä oli kuitenkin lopulta saanut opiskelupaikan. Olikohan omaa tyhmyyttä olla huijaamatta etäkokeessa?

Pääsykoeuudistuksessa on paljon hyvää ja paljon parannettavaa. Ehdotus: ei pääsykokeita, ei mitään ensikertalaispisteitä, listaan kymmenen opiskelupaikkaa, josta yksi on otettava vastaan. Tulisi vähemmän välivuosia ja vaikka opiskelisi vain vuoden vähemmän kiinnostavaa, voisi se antaa ajatuksia oikeasta alasta. Lukiossa voisi vähentää matematiikan opiskelua. Itse olen insinöörinä tarvinnut vain perusmatematiikkaa, integrointia en lainkaan.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?