Poliitikot ovat ajamassa Raumalle henkilöjunaliikennettä, kun samaan aikaan linja-autovuoroja on vähennetty matkustajien puutteen vuoksi – kuka ottaa vastuun, jos hanke toteutetaan ja se joudutaan lopettamaan pian kannattamattomana? - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Poliitikot ovat ajamassa Raumalle henkilöjunaliikennettä, kun samaan aikaan linja-autovuoroja on vähennetty matkustajien puutteen vuoksi – kuka ottaa vastuun, jos hanke toteutetaan ja se joudutaan lopettamaan pian kannattamattomana?

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Kuvituskuva.­

19.7.2020 20:49

Reposaaren satamapuiston laituri ei pitäisi olla veneiden säilytyspaikka maalla, ei veneiden kunnostuspaikka eikä ainakaan käyttämättömien alusten säilytyspaikka. Se on kohta taas kuin kaatopaikka. Kuka näitä lupia antaa?

Poliitikot ovat ajamassa kovaa vauhtia Raumalle henkilöjunaliikennettä, kun samaan aikaan linja-autovuoroja Raumalle ja Raumalta on vähennetty matkustajien puutteen vuoksi. Kuka ottaa taloudellisen vastuun, jos tämä henkilöjunaliikenne toteutetaan ja kun se kaikella todennäköisyydellä joudutaan lopettamaan muutamien vuosien kuluttua kannattamattomana? Onko vain ajateltu, että valtio tukee kannattamatonta rataosuutta velkarahalla? T: Päivi

Rekkaralli ei myöskään sovi meille Rauhanpuiston läheisyydessä asuville, eikä varsinkaan alueen vanhojen talojen hiekka-savimaalla oleville kivisokkeleille. Rekan ohi ajaessa koko talo tärisee, ikkunat ja vesiputket helisevät, patterit kolisevat. Yöunet on vienyt jo monta vuotta. Mitä tapahtui päätökselle kieltää jättirekkojen ajo Rauhanpuiston kautta? Kiitos Markku Tanttiselle, joka on ottanut huomioon myös tämän alueen rekkaralli asiassa ja nostanut muutenkin esille Porin kaupungin kiinteistöasioita.

Kun puun kasvu loppuu, niin loppuu myös hiilidioksidin talteenotto. Ja kun se puu kuolee, niin hiilidioksidit vapautuvat takaisin ilmakehään

Seurakunnilla on vaikeutta kiinteistöjen pidossa. Kirkkojen rakentaminenkin osuu harvojen kirkkoherrojen kohdalle ja seuraajat päästävät rapistumaan. Näin entisessä kappeliseurakunnassakin. Kirkko on alle 40-vuotias ja arkkitehtikilpailun tuloksena suunniteltu sadoiksi vuosiksi. Jo talvella suuri osa salin lampuista oli pimeänä ja parvelta lähes kaikki. Nyt karanteenin aikana joku lienee yrittänyt kattokruunuun, kun roikkuu vain vaijerin ja kaapelin päät. Ainoa miesten vessa on ollut pois käytöstä monta kuukautta ja srk-talolla kuivataan paikallista ilmaa.

Hannu Kaalikoski muistaa Riikka Purran sanomiset hieman väärin ja ottaa asian pois kontekstistaan. Kaikki tulijat eivät voi olla pizzan pyörittäjiä tai bussikuskeja, vaan heidän tulisi paikata myös työntekijöitä hieman vaativimmiltakin työn aloilta. Automaatio, robotiikka ja digitalisaatio tulevat jatkossakin viemään vastaavat työt. Tulijoiden kuten myös nuorten on osattava ja kouluttauduttava myös digitalisaation myötä aukeaville uusille aloille.

Vanhukset, jotka tarvitsevat tehostetun hoidon paikkoja, ovat niin huonokuntoisia, että eivät itse pysty enää pitämään ääntä tästä hoitopaikkojen vähennyksestä. Käytännössä hoito kaatuu omaisille tai dementoitunut vanhus on yksin kotona kotisairaanhoidon muutaman käynnin varassa vuorokaudessa. Vanhemmat jaksoivat pitää lastensa puolta koulujen lakkautusasiassa. Tämä on kokoluokassaan vastaava asia. Nyt pitäisi meidän 50-60 -vuotiaiden, joiden vanhemmat ovat laitoshoidon tarpeessa, yhdistää voimamme tässä asiassa.

Kodinhoidon sopassa ei ole kyse vain siitä, että pitää olla sairaalasänky. Kyse on siitä, että sairaalasänky nousee ja laskee, niin sillä turvataan myös työntekijöiden turvallisuus. Itse en pysty nostamaan tavallisesta sängystä asiakasta. Minä ainakin kiitän Rehulaa, että pitää työturvallisuudesta kiinni. Jos olisin liikuntarajoitteinen, tekisin kaikkeni että minun luoda käydään ja olisin kiitollinen, että saan apua ja saisin asua kotona.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?