Porin torilla käyminen on tehty tosi vaikeaksi autolla liikkuville - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Porin torilla käyminen on tehty tosi vaikeaksi autolla liikkuville

9.7.2020 20:00

Hei haloo, missä on Porin matkakeskuksesta lähtevien bussimatkustajien autojen parkkipaikka? Sekin pieni vieressä ollut parkkipaikka on muutettu yksityiseksi, jossa sakotetaan.

Tämä rekkaralli on vienyt yöunet jo monena vuonna. Kuninkaanlahdenkadulla ylinopeutta ajavat rekat eivät välitä rajoituksista. Kenelle lääkärin laskun voi lähettää, Porin kaupunki vai kuljetusyritys?

Ei Porista tekeminen siihen lopu, jos rekkaralli ohjataan sellaisille reiteille, ettei se haittaa ihmisten yöunia ja rapauta historiallisen Kivi-Porin ainutlaatuisia rakennuksia. Rekkarallin reitin varrella asuvien ihmisten on nyt aika nostaa kissa pöydälle ja alkaa yhdessä viemään asiaa eteenpäin.

Porin Kalaholmassa on hyvä kiitorata nopeustestiin. Nopeudet siinä 60–90 km/h rajoituksen ollessa 30–40 km/h. Koskaan noin 35 vuotta kadun varrella asuneena en ole nähnyt minkäänlaista valvontaa katuosuudella. Täällä asuu lapsiperheitä, joten ilmeisesti täytyy sattua jotakin ikävää ennen kuin se kiinnostaa päättäviä.

"Piti vain perunoita ostaa, mutta tyssäsi parkkiongelmaan" (SK 8.7.). Sain sakon piipahduksesta torilla. Parkkikiekko oli ilmeisesti liikahtanut, kun suljin auton oven. Pitäisi aina tarkistaa, tiedän. Torilla käyminen on tehty tosi vaikeaksi autolla liikkujille.

Ei ollut Jyväskylän GP-kisojen katsomossa turvaväleistä tietoakaan. Valvooko kukaan?

Kun tai jos ei nyt saada thaimaalaisia poimijoita metsiimme, eikö voisi ajatella, että järjestettäisiin suomalaisten voimin marjanpoimintaretkiä metsään? Neuvoja mukaan ja isommilla autoilla. Vaikka olisi haluakin, ei ilman autoa ja jonkinlaista metsäntuntemusta voi marjoja lähteä noukkimaan. Metsään voimaantumaan ja virkistymään.

Toivottavasti Eurajoen kunnan virkamiehet ja poliitikot saavat hankittua Luvian Merihelmeen yhtä hyvän palvelun tuottajan kuin nykyinenkin, joka on sanonut sopimuksen irti. Ikävintä olisi, jos Merihelmi jäisi tyhjilleen tai tulisi palveluntuottaja, joka vain seisoisi ovella käsi ojossa ja keräisi rahaa. Merihelmi on meille monille vanhemmillekin virkistävä paikka, jossa voi saunoa ja uida merivedessä niin kesällä kuin talvellakin ja tavata ihmisiä. Poliitikkoja ja kunnan virkamiehiä siellä harvemmin näkee onneksi, ehkä eivät pidä kylpemisestä tai käyvät paremmissa kylpylöissä kunnan piikkiin ilmaiseksi.

Mitähän pahaa siinä on, jos koira on ihmisen paras ja ainoa ystävä (SK 7.7.)? Minun koirani on ainakin elänyt pitkään tervettä ja toivottavasti myös onnellista elämää kanssani. En nyt ole kysynyt, olenko aiheuttanut isojakin ongelmia, heheh. Mutta iloisesti tuo häntäänsä aina heiluttaa minut nähdessään. Porin mummu

Mikähän liikennemerkki on Outokummuntien ja Sampolantien risteyksessä syreenipuskassa? Sampsantieltä tai Outokummuntieltä sitä ei näy, Sampolantieltä näkyy nurja puoli. Ei oikein kehtaa mennä kurkkimaan sinne puskaan, kun voi tulla asukas syyttämään tirkistelystä.

Onko vanhalla väliä? Ei ilmiselvästi ole. Eikö joku toimittajista voisi tehdä juttua haastattelemalla näiden päätösten takana olevia ihmisiä, siis jokaista. Kuulisimme perustelut ja mielipiteet. Eihän näitä päätöksiä voi ruohonjuuritasolla ymmärtää.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?