Nyt, kun kaupunki kaipaa entistä enemmän säästöjä ja pörriäiset kukkia, voisiko ajatella, että pyöräteiden varret jätetään leikkaamatta ja käytetään säästyvät varat johonkin järkevämpään? - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Nyt, kun kaupunki kaipaa entistä enemmän säästöjä ja pörriäiset kukkia, voisiko ajatella, että pyöräteiden varret jätetään leikkaamatta ja käytetään säästyvät varat johonkin järkevämpään?

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tekstareissa pohditaan tällä kertaa muun muassa nurmikon leikkaamista ja leikkaamattomuutta, Jämin hiihtoputken muuntamista, tuijien merkitystä ja Porin uutta liikenneympyrää.

30.6.2020 20:44

Jämin hiihtoputken talousvaikeuksista tuli mieleen, että onko se kiinteistö vain suksimiseen soveltuva? Jos sen muuttaisi avaruus-teemaputkeksi, ryyppyputkeksi, elämänkaari-puistoksi tai vaikka Jämi-museoksi. Mikä tahansa edellämainituista kiinnostaa enemmän kuin hiihto.

Nyt, kun kaupunki kaipaa entistä enemmän säästöjä ja pörriäiset kukkia, voisiko ajatella, että pyöräteiden varret jätetään leikkaamatta ja käytetään säästyvät varat johonkin järkevämpään?

Tuijat eivät tukahduta Suomen alkuperäislajeja, eivätkä myöskään leviä yhtä aggressiivisesti kuin lupiini ja kurtturuusu. Lisäksi se on helppohoitoinen ja näyttävä esimerkiksi pensasaitana.

Olen samaa mieltä tuijista. Eivät sovi Suomeen. Miksi niitä käytetään niin paljon pihoissa?

Mansikanmyyjien hygieniasta valittaja. Oletko ajatellut, että ne myös joku ihan käsin poimii?

Jättäkää turvesuot rauhaan! Suot ovat entisiä umpeen kasvaneita järviä, jotka toimivat muun muassa tulvatilanteissa kuin pesusieni. Kun sataa runsaasti, turve imee itseensä suuria määriä vettä, kuten myös keväällä lumien sulaessa. Turvesuot toimivat luonnollisella tavalla jokien virtauksia hillitsevänä säätäjänä. Näin vältytte jatkuvilta jokakeväisiltä tulvilta. Ja luonto kiittää. Ei kaikkea pidä polttaa hinnalla millä hyvänsä. TK

Ole huoleti J. Vehmaskangas (SK 30.6). Yhteyttäminen opetetaan edelleen alakoulussa. Muistelen, että auringonvaloa, vettä ja hiilidioksidia, niin kasvien lehtivihreä valmistaa sokeria kasville ja vapauttaa happea meille hengittäville.

Nyt kun tuota Gigantin risteyksen ympyrää on rakennettu pitkään ja pieteetillä, niin olisi kai syytä kysyä, että eikö voitaisi rakentaa vain ympyrää, eikä aina monumenttia. Yhtään uutta turistia se ei tuo ihmettelemään, vaikka ympyrässä olisi Pietarin kirkko pienoiskoossa. Liikenteen sujuvuutta tuo kuukausien rakentaminen kyllä ihmeesti vaikeuttaa.

Kyllä on järkevä ja oikeaoppinen uusi Paanakedon liikenneympyrä, tekijät ja suunnittelijat ovat tehneet hyvää työtä, kiitos! Näin Pori kehittyy, kun otetaan ammatin osaavia töihin eikä poliittisin perustein.

Tekstaripalstalla 30.6. oli mielipide, että eläkeikää ei pitäisi laskea vain iän perusteella, vaan eläkeikään tulisi vaikuttaa myös työvuosien määrä. Ehkä niinkin, mutta silloin "rangaistaan" korkeasti koulutettu ja perheellisiä, eritoten naisia. Kyllä tässä lastenvihaajayhteiskunnassa voitaisiin myös miettiä niitä keinoja, joilla voitaisiin rohkaista nuoria lastentekoon, jotta meillä olisi tulevaisuudenkin Suomessa veronmaksajia. Toisaalta, olen onnellisessa asemassa nyt, kun eläköityneet isovanhemmat voivat auttaa arjen pyörittämisessä esimerkiksi lasten sairastaessa. Omilla lapsillani tällaista mahdollisuutta tuskin on eläkeiän noustessa. Korkeakoulutettu työssäkäyvä suurperheen äiti

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: