Päivän tekstarit - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Tiet ovat uria, reikiä ja paikkoja täynnä ja ely-keskus antaa miljoonia lupiineiden tuhoamiseen ja piennarniittoon – mitä järkeä?

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Miksi lupiinien tuhoamiseen riittää rahaa, muttei teiden kunnostamiseen, kysytään tekstaripalstalla.

14.7.2020 20:00

Pori on nostamassa vuokratonttiensa vuokraa jopa viisinkertaiseksi nykyisestä. Pori kaupunkina laittaa talousvaikeuksiensa maksajiksi ne asukkaat, jotka asuvat kaupungin vuokratonteilla olevissa asunnoissa vuokralla. Tonttivuokrien korotuksen vaikutus tietämässäni kerrostalossa on 50 euroa kuukaudessa ja vuositasolla 600 euroa. Vuokran nousu pienituloisille vuokralaiselle on kohtuuton.

Tiet ovat uria, reikiä ja paikkoja täynnä ja ely-keskus antaa miljoonia piennarniittoon ja lupiineiden tuhoamiseen. Mihin se järki muutti?

Enteileekö Latitude 66 Cobalt Oy 66 tonnin kobolttipäästöjä Kokemäenjokeen samansuuruisten nikkelipäästöjen seuraksi? Saadaanko joen pohjaan muodostettua akku jo näillä aineksilla vai pitääkö laskea vielä rikkihappoa perään?

Miten on mahdollista tänä päivänä, että vammainen jätetään nukkumaan pyörätuoliin? Tästä pitäisi antaa rangaistus heitteillejätöstä. Kyllä Porin perusturvassa pitää noudattaa vammaislakia ja vanhuspalvelulakia. Ensin jätetään vanhukset yksin ja nyt vammaiset. Ei missään muualla toimita näin, perusturva vaihtoon!

Hei Pia Luoto, sairaalasänky on todella hyvä, mutta patja ei aina paras mahdollinen. Minulla oli sairaalasänky kotonani ja vaihdoin omat patjani sänkyyn, koska kärsin selkäkivusta sairaalan patjalla. Kaikkea hyvää sinulle, uskon että löydät ratkaisun tähän asiaan. T: Marja-Liisa Könönen

Perusturva Porissa teki melkoisen päätöksen lopettaessaan pyörätuolissa istuvalta MS-potilaalta perusturvan hoitaja-avun sillä perusteella, ettei hänelle selkänsä vuoksi sovellu kuin oma sänky. Perusturvan hoitajatkaan eivät enää käy, koska työergonomia kärsii ei-sairaalasängyn kohdalla operoitaessa. Potilas tarvitsee silti tiettyihin toimiin apua, vaikka muuten pärjää. Sairaalasänkykö on Porissa ehto kotihoidon ja avun saamiseksi kaikilla perusturvan vastaavilla asiakkailla? Uskomatonta. Hyvä, että SK (12.7.) julkisti tiedon, näitä asioita seurataan Pori-kuplan ulkopuolellakin.

Tiilenpäät ja Jarmo Karonen, ihana kirjoitus. Kiitos! T: Eva

Miettikää Porin rekkaliikenteestä valittavat, että jos kaikki rekkoja tarvitsevat yritykset lopetettaisiin Porista, veronne nousisivat. Täällä Siikaisissa on hiljaista, muuttakaa tänne.

Hyvä kirjoitus Harri Anttila (SK 14.7.) Eihän kapitalistit muuten rikastu. Onko tämä nykyajan orjakäytäntö?

Toivottavasti kissanomistajat lukivat lehdestä, etteivät kissat saa juosta vapaasti tarpeillaan naapurin tontilla. Sama laki koskee myös koiria, mutta eivät niiden omistajat siitä välitä. Koirat tekee tarpeensa toisten portinpieleen ja postilaatikon pylväisiin. Omistaja vaan odottaa kylmän rauhallisesti.

Pori Jazzin peruuntuminen tietää joidenkin laskelmien mukaan 50 miljoonan lovea maakunnalle. Onko näin? Käsittääkseni se raha säästyy joiltakin toiseen tarkoitukseen. Valtion ja kuntien luottokortit eivät vingu, kun kaverille ei voi tarjota.

Kovin on korkeita tuloja Pori Jazzin ja SuomiAreenan tapahtumista. Vielä kun saataisiin sadat talkoolaiset töihin verokirjalla, niin olisi reilumpaa homma.

Miksei ruohonleikkuuautomaatteja panna vahtimaan työttömiä Jaffa-pullon hinnalla? T: Antti Pekola

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: