”Ulkonäkökeskeisyys ja ruoan tarkkailu ovat turhimpia ja täysin aikuisten vastuulla – Ei lasten ja nuorten pidä suupalojaan laskea” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

”Ulkonäkökeskeisyys ja ruoan tarkkailu ovat turhimpia ja täysin aikuisten vastuulla – Ei lasten ja nuorten pidä suupalojaan laskea”

Tällä kertaa tekstareissa pohditaan muun muassa sitä, pitääkö lapsille esittää ruoan kalorimääriä tai -taulukoita. Kuvituskuva.

30.11.2019 21:51

Ei yhtään ihmetytä, että Satakunnassa on onnettomuuksia asukaslukuun verrattuna enemmän kuin muualla, kun katsoo tätä liikettä Porissa ja muualla: autot ja pyöräilijät ajavat milloin mistäkin väärää puolta tai muuten päin honkia ja pyöräilijät kävelyteiksi merkityillä jalkakäytävällä. Kävelijät taas oikein hyppäävät välillä auton alle.

Sain kesällä elämäni ensimmäisen ylinopeussakon. Olen jo 73v! Kamera välähti, sain 170 euron laskun.

Mikä oikein on tämä Porin sosiaalidemokraattinen kunnallisjärjestö? Millä mandaatilla Esa J. Wahlman oikein kirjoittelee, että kyseinen yhdistys on päättänyt 2016 syyskokouksessaan Porin siirtymisestä pormestarimalliin? Ei Suomen lainsäädäntö tunne kaiken maailman yhdistysten oikeuksia tehdä päätöksiä yli demokraattisesti valittujen elinten. Nyt taisi käydä niin, että tuossa Wahlmanin kirjoituksessa (SK 28.11.) paljastuivat juurisyyt Porin johtamiskulttuurin ongelmiin ja niistä aiheutuviin heijastuksiin taloudellisista vaikeuksista.

Asioista tietämättä oleminen ministeritasolla on vakava paikka. Ministerin pitää tietää. Jos ei tiedä tai ole tietoinenkaan, edes alaansa kuuluvista asioista kuin jälkeenpäin, ja niihin puuttuminenkin on vaikeaa, on kyse vakavasta ongelmasta. Pidetäänkö ministereitä Suomessa nykyään pimennossa ja vaikutusvaltaakin kavennettu? Suomalaisten on kyettävä luottamaan ministerien tietotaitoon ja toimivaltansa mukaisiin vaikutusmahdollisuuksiin. Jos näin ei ole, pitää ministereille palauttaa välittömästi virkansa mukainen valta-asema. Ministerin salkku ei ole kevyt kantaa, siihen kuuluu valta ja vastuu, eikä tätä saa heikentää.

Suunnitelkaa nyt herran tähden kunnolla ja kunnollinen rakennus Isosantaan tulevalle lastensuojelulaitokselle. Kun tehdään, niin tehdään kunnolla!

Minkälainen koulutus postilaisilta vaaditaan? Ihmettelen palkkavaatimuksia kun vertaa insinöörien ja sairaanhoitajien palkkaustasoa, työn vaativuutta, vastuullisuutta ja pitkää, vaativaa koulutusta. Mutta tyhmä ei ole joka osaa pyytää.

Samaa hitautta ja ulkoistamista ihmettelevä (SK 25.11.), siltähän se vaikuttaa. Ulkoistaminen näyttää olevan valitettavasti yhä itseisarvo. Todellista, edes välillistä arvoa, säästöjä, laatua, tasoa tai kerrannaisvaikutuksia ei arvioida kuin minimitasolla. Viivan alle jäävä plussa riittää. Vain pääoman lisäämiseen tähtäävä toiminta on paitsi vahingollista myös vanhentunutta talouspolitiikkaa. Sekä kunnallista että julkista toimintaa tarvitaan ja molempien pitää noudattaa kestävää kehitystä. Se on nykyaikaa ja myös odotettu, nouseva trendi maailmalla.

Olen useamman kerran käynyt vanhuksen seurana Satasairaalan keuhkosairauksien poliklinikalla. Aina on potilaan kohtaaminen ollut iloista, ystävällistä ja arvostavaa. Jää hyvä mieli potilaalle ja saattajallekin pitkäksi aikaa. Suuri kiitos teille hoitajille upeasta asenteesta haastavassa työssä. Mummo itsekin.

Samaa mieltä (SK 23.11.) kaloritaulukoista. Mutta herkkuja voi kohtuudella nauttia, ei kaloreita saa nuori tai lapsi vahtia eikä täyskieltoon mitään laittaa. Ei lasten ja nuorten pidä suupalojaan laskea. Tarkkailu menee helposti överiksi ja huonosti käy. Aikuisethan niitä kaloripaineita ja muitakin luo ja media jauhaa, nuorilla on tarpeeksi kestämistä ilman syömisten vahtimistakin. Ulkonäkökeskeisyys ja ruoan tarkkailu ovat niistä turhimpia ja täysin aikuisten vastuulla.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: