Mitä Mestarien portaat maksoivat? – Kiinnostaa tietää varsinkin nyt, kun ei ole varaa maksaa lapsille edes ksylitolipastilleja - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Mitä Mestarien portaat maksoivat? – Kiinnostaa tietää varsinkin nyt, kun ei ole varaa maksaa lapsille edes ksylitolipastilleja

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tekstaripalstalla kysellään hintaa Mestarien portaille.

18.1.2020 13:59

Mikäli hallituksen kaavailemat veronkorotukset tulevat voimaan muun muassa polttoaineiden osalta, pienituloisen on kannattavampaa jäädä tukien varaan kuin mennä pitkä matka töihin ja takaisin. Onni on, jos työpaikka on lähellä. Palkoissahan ei nousua tapahdu.

Olisi mukava, jos kaupungin autot näyttäisivät esimerkkiä liikennekäyttäytymisessä

Pertsa, minuakin kiinnostaa tietää mitä Mestarien portaat maksoivat. Varsinkin nyt kun ilmoitettiin, että ei ole varaa maksaa lapsille ksylitolipastilleja. Sillä metrimäärällä puuta olisi voinut ihan muutaman pastillin saada.

Henkilöautoilua kiristämällä syntyvät päästövähennykset voitaisiin saavuttaa luopumalla kokonaan turpeen poltosta. Olisiko parempi?

Kiitos teille, jotka osuitte ensimmäisenä 12.1. paikalle Siltapuistossa kello 21.30 aikaan poikamme ajettua mopolla kumoon. Kiitos poliiseille ja ambulanssin ensihoitajille ystävällisyydestä poikamme kohtaamisessa. Kiitos lasten päivystyksen ja vuodeosaston mukavalle, ammattitaitoiselle ja jaksavalle henkilökunnalle sekä muille Satasairaalassa poikaamme hoitaneille. Pojalla oli murtuma jalassa, nyt voi toipuminen alkaa. Pojan mielestä hänet leikannut lääkäri oli erityisen kiva. Teette tärkeää työtä.

Te ette lakkoilullanne muuta tee, kuin viette työtä pois Suomesta ja vahvistatte vierastyövoiman asemaa täällä. T: Yrittäjä

Samalla kun säädettiin lääkeostoille tietty omavastuu ja ennen kuin Kela-korvaukset alkavat juosta, nostettiin myös lääkkeiden maksukattoa. Monisairaana kroonikkona laskin jopa hiukan voittavani tällä muutoksella aiempaan verrattuna. Ymmärrän, ettei se lohduta sitä, jolla ei kertakaikkisesti ole sitä rahaa riittävästi ensimmäistä lääkeostoaan varten. Kuitenkin tuo uudistus merkitsee sitä, että me sairaat hyödymme terveiden kustannuksella. Se lienee ollut tarkoituskin.

Pomarkkuun lisää liikennevalvontaa. Kuljettajien ajo-oikeudet ja ajokunto tarkastettava.

Venäjän pakotteiden vuoksi tuhansia veronmaksajia on siirtynyt työttömyysrahan nostajiksi. On kuulemma työvoimapulaa ja samaan aikaan 300 000 tuhatta työtöntä. Aseisiin löytyy valtavat rahasummat ja totuutta katsotaan sotasetien tarinoiden hämärtäminä?

Työtön ex-palkansaaja, työttömyysvakuutusmaksu on pakollinen kaikille palkansaajille. Ansiosidonnainen kuuluu vain työttömyyskassojen jäsenille, eli niille, jotka sen ovat itse palkastaan vapaaehtoisesti maksaneetkin. Kassan jäsenyys kun ei ole pakollinen, ei liioin ammattiliittojen jäsenyys, ja nämä kaksi ovat toisistaan erillisiä, vaikka usein kulkevatkin käsi kädessä.

Iso kannatus robottileikkureille, jospa ensi kesänä nurmi olisi Porissa siistimpää ja lyhempää. Nykynuoria ei kiinnosta ajaa kesätöinä pohjapalkalla nurmikoita, saman rahan saavat kotoa viikkorahaksi ja nyt joutuisivat tekemään oikeita töitä. Eihän sitä nyt kännykän räpläämiseltä kerkeä.

Opettajana teen töitä noin 1700 tuntia vuodessa. Tilastokeskuksen mukaan naisten keskimääräinen vuosityöaika on noin 1500 tuntia ja miesten noin 1700 tuntia. Vaikka työpäiviä on laskennallisesti noin 200, niin useimmat opettajat tekevät iltaisin ja viikonloppuisin valmistelu ja arviointityötä.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut