Kuntosalien auki olemista ihmettelevälle: Käyn salilla ja näen joka päivä todellista paneutumista välineiden desinfiointiin ennen ja jälkeen laitteen käytön - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Kuntosalien auki olemista ihmettelevälle: Käyn salilla ja näen joka päivä todellista paneutumista välineiden desinfiointiin ennen ja jälkeen laitteen käytön

Kuvituskuva.

16.4.2020 21:51

Olen samaa mieltä henkilön kanssa, joka kirjoitti ruokakasseista, joita Porin kaupungin tulisi jakaa kotona opiskelevien lasten perheille. Kouluruokailuun on budjetoitu joku summa, jonka nyt voisi jakaa vaikka ruokakassien muodossa. Perheille ja yksinhuoltajille tuli melkoiset lisämenot, kun kouluruokailu loppui. Mihin budjetoidut kouluruokarahat nyt käytetään?

Kiitos Aki Nummelin (SK 16.4.). Tätä me koululaisten vanhemmat tarvitsemme. Kaupungin pitäisi herätä ruokailuasiaan, ennen kuin monen hätä on liian suuri.

Porin ja Ulvilan päättäjät hävetkää! Koululaisille ja eskareille kuuluu kouluruoka, myös korona-aikana. Muutkin kunnat pystyvät järjestämään ruokakasseja tai postikortteja halukkaille. Kaikki eivät asu koulun lähellä eli eivät pääse kouluun syömään (Pori). Ulvilassa taas pitäisi anoa apua kuraattorin kautta. Monissa perheissä on nyt tukala tilanne. Mitä sanoo laki? Pystyttekö vastaamaan?

Kuntosalien auki olemista ihmettelevälle. Käyn salilla ja näen joka päivä todellista paneutumista välineiden desinfiointiin ennen ja jälkeen laitteen käytön. Turvallisempi paikka kuin kaupat. Salillehan kukaan ei yleensäkään lähde puolikuntoisena. Että terkut vaan kaikille tunnollisille treenaajille.

Kuntosalit ovat ehkä siksi auki, koska kaikki siellä käyvät tekevät sitä omalla vastuullaan. Laitteita putsataan ennen ja jälkeen käytön, käyttäjät itse. Tunkua ei ole ja turvavälejä noudatetaan. Ennen kaikkea kukaan meistä sinne salille menee sairaana toisin kuin ehkä jotkut töihin.

Porin hyvässä tautitilanteessa tuntuu aivan tarpeettomalta harkita uusia rajoituksia, kuten kuntosalien tms. sulkemista. Eikö ole vain hyvä, että edes osa aktiviteeteistä toimii, kun kerran näyttää siltä, ettei niissä ole ongelmia viruksen leviämisen kannalta? Päinvastoin pitäisi rohkaista helpotuksiin, kun asiat hoidetaan asiallisesti. Siihen on kuitenkin pikku hiljaa pakko mennä.

Kyllä hallitus teki nyt suuren virheen vapauttamalla koko Uudenmaan. Helsinki olisi ehdottomasti pitänyt jättää vielä rajoituksen piiriin. Tilanne ei ole juurikaan muuksi muuttunut. Taasko kuunneltiin THL:n ja STM:n asiantuntijoita, ei omaa järkeä. Eikä sitä nyt ollut eduskunnassakaan, vai eikö nyt tarvittu sen päätöstä? Ja kasvosuojien tarpeellisuutta vähätellään koko ajan, vaikka muualla maailmassa ne ovat jopa pakollisia. Aika näyttää, miten käy.

Oliko tää korona nyt sitten tässä? Uusimaa on normaalitilassa, vaikka tilastoissa näkyy, että tartunnoista suurin osa on siellä. Asia antaa kummallisen viestin ihmisille. Korona on läsnä, mutta torjuntaa höllätään, mitä tää hallitus oikein miettii. Pieni ihminen on peloissaan, että miten tässä oikein käy.

Eivät ihmiset yleisesti mitään kyläily-, mökkeily- tai kokoontumisohjeistuksia noudata. Turha väittääkään, kun ihmisten touhuja ja muutenkin asennetta koronaan katsoo. Meilläkin taloyhtiössä lähes kaikki parkkiruudut tyhjenivät yllättäen juuri pääsiäisen ajaksi. Asuntoja on yli 70, joten parkkialuekin on iso. Melko tyhjää oli, muutama yksittäinen auto. Ihanko nämä muut yksin metsässä olivat retkellä koko pääsiäisen ajan, tuskin. Jos täälläkin on näin, miksi se olisi erilaista muuallakaan.

Olen ihaillut pääministerimme päättäväisyyttä, mutta nyt lipsahti suurin paha virhe. Ei olisi pitänyt antaa periksi painostajille Uudenmaan rajojen avaamiseen.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: