”Kädet haavoilla pesemisestä, pelko puserossa koko ajan. Onko varhaiskasvatuksen henkilöstö päiväkodeissa jätetty täysin huomioimatta?” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

”Kädet haavoilla pesemisestä, pelko puserossa koko ajan. Onko varhaiskasvatuksen henkilöstö päiväkodeissa jätetty täysin huomioimatta?”

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstariannos.

Tällä kertaa tekstareissa ihmetellään muun muassa varhaiskasvatuksen henkilöstön suojautumista koronavirukselta, sairaalahoidon varaamista ensi sijassa koronapotilaille, kouluarviointia poikkeusoloissa, ruoan kotiinkuljetusta ja roskaamista.

1.4.2020 20:00

Mitä parhaimmat kiitokset Satakunnan Kansalle ja Liikuntaseura Porille vaihtelevista virtuaalitreeneistä. Ne sopivat kaiken ikäisille, ja Kristiina Uusitalo-Lindholm on ihan paras ohjaaja.

SK kertoi, että Satasairaalassa kiireettömien potilaiden hoito on koronan vuoksi lopetettu. Maallikkona en asiaa ymmärrä. Kiireettömistä voi kuukausien aikana tulla kiireellisiä ja kuolemantapauksia jopa enemmän kuin koronasta.

Mikäs juttu tämä on, että koronan takia ei Satakunnan terveysasemilla hoideta nyt muuta kuin koronapotilaita, esimerkiksi Harjavallan terveyskeskuksessa paikallinen ylilääkäri sanoi näin. Voisiko joku kertoa miksi näin, tämähän on syrjintää.

Kiitos firmoille, jotka kuljettavat annoksia kotiovelle. Kuitenkin joiltakin "ruuansiirto" on yhtä kallista kuin sähkönsiirto.

Kaverille tiedoksi, että arvonlisävero 24 prosenttia menee myöskin sähköverosta, eli sähkövero 2,253+0,540=2,793.

Näin harvaan asutussa maassa kaikkien ravintoloiden sulkeminen ei todellakaan ole siitä välkyimmästä päästä. Tuhansia konkursseja ja satatuhatta työtöntä.

Kyllä nyt palkoistaan säästänyttä ja niistä jo verot maksaneena piensijoittajana tuntuu todella väärältä käydä osinkojen kimppuun. Säästöt tarkoitin pienen eläkkeeni lisäksi vanhuuden varalle, ja nyt niitäkin ollaan ulosmittaamassa. Ei ole ahneudella rajoja, eikä päättäjillä omaatuntoa.

Yksinhuoltajalle (SK 1.4.) Eivät vanhemmat toimi kotiopettajina tässä poikkeustilassa. Kyllä opettajat opettavat, vaikkakin etänä. Kodin tehtävä on vain huolehtia, että koululaiset ovat opetuksen saavutettavissa lukujärjestyksen mukaan. Kotitehtävät tehdään kuten ennenkin.

Miten opettaja voi arvioida keväällä, että onko oppilas selviytynyt lukuvuodesta? Mielestäni läksyn lähettäminen Wilman kautta aamulla ei riitä. Varsinkaan, jos ei ole muuten yhteydessä oppilaaseen kevään aikana. Kaikilla ei ole vanhemmat päivällä kotona.

Kuukkarin katuja ei saa missään tapauksessa päällystää. Puutaloalueelle ei kuulu asfaltoidut kadut!

Eikö Porin kaupunki oikeasti meinaa aloittaa yt-neuvotteluja? Viime vuoden katastrofaalinen tulos ja nyt korona. Veronmaksajat maksaa täyden palkan, vaikka töitä ei ole. Aikamoista.

Nyt voisi Taavi-sillan tuoda takaisin. Talvi meni jo. Samoin asuntomessualueen silta. Käyttöä olisi varmasti.

Onko varhaiskasvatuksen henkilöstö päiväkodeissa jätetty täysin huomioimatta? Työskentely ilman minkäänlaista suojavarustusta nuhaisten ja yskivien lasten keskellä voi olla vaarallista. Ryhmiä yhdistetään ja ainakin osassa kymmenen lapsen raja ylittyy. Kädet haavoilla pesemisestä, yritetään selvitä terveinä. Pelko puserossa koko ajan.

En voi ymmärtää roskaamista, se on yksi alkeellisimmista sivistyksen alkeista: älä roskaa. Yhtään roskaa en ole heittänyt, enkä heitä, enkä myöskään kerää sivistymättömien ihmisten sotkuja. Olen opettanut myös lapsilleni tämän hyvän tavan. Röyhkeimmillään olen nähnyt aikuisen naisen kaupan pihassa veivaavan ikkunan auki ja heittävän karkkipaperit pihaan. Aivan käsittämätöntä touhua.

Raumalla sahataan pölkkyjä, Porissa sorvataan Mölkkyjä.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: