Kuinka tärkeä Porin perusturvan yhteydenotto onkaan niille yli 70-vuotiaille, joilla ei ole kaikki hyvin – puhelu toi valoa päivään, iloa ja luottamusta tulevaan - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Kuinka tärkeä Porin perusturvan yhteydenotto onkaan niille yli 70-vuotiaille, joilla ei ole kaikki hyvin – puhelu toi valoa päivään, iloa ja luottamusta tulevaan

8.4. 20:23

Olen hyväkuntoinen seitsemänkymppinen ja kaikki asiat ovat kunnossa koronakaranteenin keskellä. Eilen sain soiton perusturvasta. Kerroin, että kaikki on kunnossa. Jo kertoessani tajusin, kuinka hyvin tosiaan voin. Kuinka tärkeää yhteydenotto sitten onkaan heille, joilla näin ei ole. Tämä puhelu toi valoa päivään, iloa ja luottamusta tulevaan. Olen kertonut tästä ystävilleni eri puolilla Suomea ja kaikki ovat ihastelleet tällaista huolenpitoa.

Joku moitti perusturvaa, joka soittaa kaikille yli 70-vuotiaille (SK 8.4.). Mistä luulet perusturvan tietävän ne pienemmän osan vanhukset, jotka eivät ole "täysin järjissään"? Joskus voisi huomioida nekin, joilla ei mene niin hyvin kuin sinulla. Jollekin se voi olla ainoa ihmiskontakti tänä korona-aikana.

Kiitos Porin perusturvalle ikäihmisten muistamisesta ja välittämisestä. Oli mukava puhelinkeskustelu auttamisesta ja käytännön asioista.

Hyvä, että Porista soitetaan ikäihmisille. Kun muistisairaalle 88-vuotiaalle äidilleni soitetaan, niin hän sanoo, että kaikki hyvin. Hän ei ole päässyt muutamaan viikkoon pesulle, kun Viikkarin Valkaman hyvä palvelu on katkolla. Älkää kysykö, vaan kertokaa, mitä palveluja hänelle tarjoatte. Hänellä ei edes suihkua talossa ja luokseni ei voi tulla nykysäännösten pohjalta. Hannu Lautamäki

Pääsiäinen on peruttu, näin sanoi lapsenlapseni. Siltä se tuntuukin tässä tilanteessa, ei ole perinteisiä kirkkokäyntejä, ei aterioita läheisten kanssa, ei iloista yhdessäoloa. Peruttu on.

Ville Hammarbergin pääkirjoitus (SK 8.4.) on sanomaltaan hyvä ja ehdotuksiltaan kannatettava. Joutsijärven kansallispuistolle olisi tilausta ja suojelualueiden laajentaminen pohjoispuolella olisi välttämätöntä. Tukisi paikallismatkailua. Pori on satsannut retkeilyverkostoon kiitettävästi.

Hienoa, että tällaisenakin aikana joku viitsii nillittää kaupungin työntekijöistä. Olisiko fiksumpaa jättää nämä lomautukset päälliköiden päätettäväksi, jotka tietävät kenellä töitä on ja kenellä ei. Näitä huutelijoita löytyy aina, mutta kun heiltä kysyy, mistä otetaan, niin menee peukku suuhun. Päiväkodin suhteen on otettava huomioon, mihin kaikkeen niiden sulkeminen ja lomautukset vaikuttaisivat.

Anne Liinamaalle ja muillekin päättäjille tiedoksi, että Porin kaupungin lomautusten välttelykin aiheuttaa lapsiperheissä suuria talousongelmia. Kun pienet lapset on pidettävä kotona, niin ainoa vaihtoehto on olla palkattomalla. Lomautuksesta sentään saisi kohtuullista tuloa, nyt ei senttiäkään ja ties miten pitkään. Itse ainakin toivon lomautusta nopeasti enkä kuulemani perusteella ole toiveineni yksin.

Kiitokseni Satasairaalan päivystysosastolle. Meitä "korona-potilaita" taisi olla useampi samaan aikaan osastohoidossa? Sain tarvitsemani hoidon ja tuen henkisesti raskaassa tilanteessani. Voimaa teille kevääseen.

Terveydenhoitohenkilöstö ansaitsee nyt täyden tuen. Hyvä asia heille on, että työpaikat ovat turvassa. Lomautus ja irtisanomisvaaraa heillä tuskin on.

Sydämellinen kiitos kaikille mieheni Heikin hoitoon osallistuneille henkilöille. Hoito oli hyvää ja ihmisläheistä. Hän on nukkunut pois, mutta kiitollisuus säilyy. Kirsti Öhberg

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?