Kirjurinluodon tarjontaan sopisi mainiosti sushibaari - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Kirjurinluodon tarjontaan sopisi mainiosti sushibaari, josta saisi myös äyriäisiä ja etanoita – mielellään huippuluokan viineillä höystettynä

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tekstaripalstalla kaivataan sushibaaria Kirjurinluotoon.

15.7.2020 20:20

Miksi robottiruohonleikkureita piti ollenkaan hankkia suurella rahalla ja vielä nyt valvontakameroita niitä varten? Miksi ei palkattu nuoria kesätöihin? Kesätyöpaikka on nuorelle arvokas asia. Näin kaupunki näyttäisi tahtonsa sijoittaa nuoriin robottien sijaan. Olen vanha nainen ja ärsyttää suuresti, koska niihin käytetty raha on nuorten työpaikoista pois.

Kirjurinluodon tarjontaan sopisi vallan mainiosti sushibaari, josta saisi myös äyriäisiä ja etanoita. Mielellään huippuluokan viineillä höystettynä.

Tiedoksi kahvin juojalle, joka pahoitti mielensä, kun bussi jäi käyntiin torilla (SK 13.7.). Tulitkohan ajatelleeksi lainkaan, että kuljettaja oli niin fiksu ja ajatteli bussiin jääviä matkustajia, että bussiin tulee viileää ilmaa?

Terve Antti Pekola! Mitäs se ruohonleikkuri sillä Jaffalla tekisi (SK 15.7.)? T: Teukka

Kotihoitoa halutaan Porin perusturvassa lisätä. Mutta millä ehdoilla? Eikö asiakkaan edun ja yksilöllisten tarpeiden tulisi olla etusijalla? (SK 12.7.)

Kiitollisena siitä, että äitini pääsi asumaan paikalliseen yksityiseen, inhimilliseen hoitokotiin ennen kuin perusturva julkisti heittäneensä romukoppaan ikäihmisten itsemääräämisoikeuden hoitopaikan valinnassa. Miksiköhän yllätyin? Ei riittänyt itsemääräämisoikeus perusturvan "kodissa" omaan karkkipussiinkaan.

Kristian Järvinenkään ei kerro, miten paikallinen sopiminen edistää työllisyyttä. Entä palkkaneuvottelut? Kun työnantaja kertoo tienestin suuruuden ja julistaa, että ota tai jätä, tulijoita kyllä riittää, niin neuvottelut ovat sitten siinä.

Rekkarallin ohjaaminen vähemmän siitä kärsiville reiteille ei todellakaan lopeta rekkoja tarvitsevia yrityksiä Porista (SK 15.7.). Nykyisen reitin varrella asuvat ihmiset työskentelevät juuri noissa yrityksissä, mutta yöunien menettäminen rekkarallin takia haittaa myös ihmisten työssä jaksamista ja sitä kautta yritysten toimintaa. Jos on halua, niin varmasti löytyy kompromissi ja rekoille uusi reitti, joka ei haittaa ihmisten yöunia ja rapauta arvokkaan Kivi-Porin historiallisia rakennuksia. Miksi muuttaa Siikaisiin, kun työpaikka on Porissa?

Kaiken liikenteen toivoisi noudattavan liikennerajoituksia niin aamulla, päivällä ja yöllä. Yleinen kunnioitus muita kohtaan olisi suotavaa.

Jukka Tuori kirjoitti (SK 15.7.) maataloudesta ja hyvin. Ajatelkaa oikeasti miten me pärjäisimme ilman toimivaa energian ja ruoan tuotantoa? Uskotteko, että joku muu maa auttaa meitä esimerkiksi maailmanlaajuisen pandemian aikana? Ei, on pärjättävä omillaan. Meidän pitäisi kasvattaa omaa tuotantoa, eikä ajaa alas. Pandemia ei ole varmasti viimeinen.

Suomen uusiutuvat metsät sitovat hiilidioksidia niin kauan kuin niitä ei kaadeta. Tämä myös Huittisiin tiedoksi.

Voisiko USA rahoittaa Pori-Niinisalo radan kunnostuksen? Se olisi lyhin reitti kuljettaa sen panssareita Tahkoluodon syväsatamasta ammuntoihin Niinisaloon.

Kai Pori aikoo säilyttää ainoan suomenkielisen lukionsa nimen suomalaisena yhteislyseona ja Lyseo säilyy yläkouluna Lyseona? Nämä koulut ovat sentään kansallisia instituutioita, ja nimien turha rukkaaminen olisi koulujen arvokkaan historian halveksimista. Selkeyttä ja säästöä, ei lisää keinotekoisia nimiä, kiitos.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: