Tekstarit: Ryyppyremmi rellestää kävelykadulla - Tekstarit - Satakunnan Kansa

”Täytyy mennä joen toiselle puolelle asioille, koska ryyppyremmi rellestää kävelykadulla”

Satakunnan Kansan lukijoiden tekstarit.

Tekstarin kirjoittajan mukaan Porin keskustassa ei viitsi asioida kävelykadun ryyppyremmin vuoksi.

6.7.2020 21:03

Hiilidioksidipäästöjä tulee, kun poltetaan aurinkoenergialla aikaansaatua biologista energiaa, meidän kotimaista puuta tai turvetta. Vaihtoehto lämmitysenergiaksi olisi tältä osin puhdas vesi-, ydin-, tai tuulella tuotettu sähkö. Auringosta ei ole sydäntalven energiaksi. Vesivoimaa emme voi tuottaa enempää. Tuuliolot ovat aina epävarmat. Lisää ydinvoimaloitako? Vai jatkammeko puulla ja turpeella, joita kumpaakin tuotamme joka vuosi käyttöä enemmän.

Kaikki ravintolat eivät näköjään noudata viranomaisohjeistusta. Ruokailtiin täpötäydessä ravintolassa. Pöydät olivat 50 cm päässä toisistaan eikä 1–2 m:n eikä niitä ollut 3/4 aiemmasta määrästä, vaan tuntui, että jopa enemmän. Ihmisiä tuli ravintolaan solkenaan, moni mitenkään käsihygieniaa noudattamatta. Riskiryhmään kuuluviakin oli tungoksessa ruokailemassa. Suuresti ihmettelen.

Kävelykadulla ne vaan ryyppybileet jatkuu, eikä kukaan puutu asiaan! Sama remmi rellestää ja lapsiperheet joutuu menemään Puuvillaan asioille. Tämäkö on nyt sitä elävöittämistä?

Kyllä Suomessa osataan vouhottaa ulkomaanvelasta. Kyllä hallitus kai sen verran tietää, että velat maksetaan takaisin presidentti Niinistö! Monilla Euroopan mailla on ollut velkaa enemmän suhteessa per kansalainen jo ennen koronaa kuin Suomella. Jo saisi loppua työläisten, pienyrittäjien, köyhän kansan syyllistäminen kokoomuslaiset!

Ensimmäinen askel Porin talousongelmien ratkaisuun on nostaa veroäyri vähintään Ulvilan tasolle. Olemme vuosia maksaneet jopa yli yhden prosentin korkeampaa kunnallisveroa Ulvilassa saamatta sille mitään erityistä vastinetta ja kuitenkin joudumme käyttämään Porin tarjoamia palveluja.

Kaupungille tiedoksi! Ojantiellä Retkon vastapäätä pyörätiellä on valtava aukko. Varmaan joku viemärin kansi puuttuu. Siihen on laitettu monta kertaa oksia ja keppi varoittamaan, mutta aina joku ääliö heittää ne pois! Tulee pahaa jälkeä, kun joku ajaa pyörällä kuoppaan!

Rakas oma kotikaupunkini Pori, mitä sinulle oikein tapahtuu? Ennen olin sinusta ylpeä. Nykyään joudun yhä useammin ajattelemaan, miten mu Porini on edelleen kaunis, mutta niin tyhmä. Ensin pienten koulujen lakkauttaminen ja lukioiden yhdistäminen, nyt tämä perusturvan tuottavuusohjelma. Suurta ja mahtavaa sen olla pitää, mahdollisimman monta ihmistä vaan saman katon alle, niin päästään halvemmalla. Ei tätä tavallinen kaupunkilainen tahdo ymmärtää. "Lapsiystävällinen Pori", oikein hävettää, kun tuon lauseen jossain kuulee. Jokainen lapsi ja vanhus ansaitsee parempaa. Pieni on kaunista ja vähemmän on enemmän. Minusta tämä alkaa olla jo liian outoa ja uniikkia. Rakas kotikaupunkini Pori, toivottavasti saan joskus olla sinusta taas ylpeä.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistuista tekstiviesteistä yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: