Sairaanhoitaja muistuttaa koulujen avaamista pelkääviä opettajia ja vanhempia: Sairaanhoitajat tekevät töitä joka hetki kolmessa vuorossa – heilläkin on kotona riskiryhmään kuuluvia ja töihin on vaan mentävä - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Sairaanhoitaja muistuttaa koulujen avaamista pelkääviä opettajia ja vanhempia: Sairaanhoitajat tekevät töitä joka hetki kolmessa vuorossa – heilläkin on kotona riskiryhmään kuuluvia ja töihin on vaan mentävä

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tekstaripalstalla muistutetaan, että sairaanhoitajien on mentävä töihin, vaikka kotona olisi riskiryhmäläisiä. ­

4.5. 19:30

Ajankohtainen muistutus tieliikenteeseen: Kun traktori vilkuttaa vasemmalle, ei kyseessä ole ohituskehotus takana ajavalle.

Tiedustelisin, onko hoitajilla kirurgiset suunenäsuojat Porin omissa vanhuslaitoksissa, kuten kotipalvelussa? Olen huolissani lähimmäisestäni laitoksessa sekä hoitajista.

Hyvä kirjoitus M-L Lind. Onko kukaan tullut ajatelleeksi, mitä pitkäaikainen kotiin sulkeminen tekee ikäihmisen psyykkiselle ja fyysiselle terveydelle? Meidän ikäryhmässämme on paljon yksin asuvia henkilöitä. Pian ei viitsi edes lähteä yksin ulkoilemaan. Muuttuu siksi henkilöksi, jollaisena meitä tunnutaan pidettävän.

Laki ei kiellä isovanhempien tapaamista ja se ei kiellä +70 vuotiaiden vapaata liikkumista. Ne ovat ainoastaan hallituksen suosituksia. Laki kieltää hoitolaitoksissa vierailun yli kymmenen henkilön ryhmät sekä majoitus -ja ravitsemusalan yrittäjiltä liiketoiminnan.

Joitakin ilonpilkahduksia ja juhlahetkiä on tässä häkkiin teljettyjen yli seitsemänkymppistenkin arkipäivässä. Tänään tipahti luukusta ajoneuvoverolippu. Sehän on merkki siitä, että elämä jatkuu ja siihen kannattaa uskoa. Joku sentään välittää. Jollei kukaan muu niin lopulta viranomainen.

A. Nordström (SK 1.5.) Oletko ajatellut miksi yli 70-vuotiaita nyt "suojellaan"? Siksi ettei herkemmin sairastuessaan veisi sairas- ja hengityskonepaikkaa nuoremmalta ja tuottavilta yksilöiltä. Muutenhan ennen koronaa olimme tuottamatonta jätettä jopa teidän poliitikkojen mielestä.

Ruuanmyyntiautoihin viitaten (SK 1.5.). Porin seutukunnan keskustaajamassa asuu noin 700 henkilöä neliökilometrillä. New Yorkin Manhattanilla asuu vastaavasti noin 27 000. Voisiko tämä vaikuttaa mahdollisuuksiin järjestää erilaisia palveluita?

Haluaisinpa nähdä sen päiväkodin, jossa työntekijällä on aikaa vahtia jokaisen lapsen jokaisen käsipesun, mikä tulee olla koronaohjeiden mukainen. T: Lastentarhanopettaja evp

Päivähoidon vastuuministeri ohjeistamaan turvaväleistä. Päivähoidossa olevilla lapsilla on perheet sisaruksia koulussa ja ne isovanhemmat.

Minä olen maksanut kassalla sekä kortilla että käteisellä (SK 4.5.). Kummastakaan ei ole kassahenkilö ollut käärmeissään. Ei ole tullut kiukkuisia katseita eikä kommentteja. Ehkä kannattaa vaihtaa kauppaa, jos ei raha kelpaa kassalla.

Kaikki Porin vanhemmat, yhdistykää! Älkää lähettäkö lapsianne kouluun. Hallitus on päätöksensä tehnyt, mutta vastuullisina vanhempina me emme tätä vastuutonta päätöstä tottele. T: Kolmen lapsen äiti

Hyvä kun koulu alkaa. Lapset pääsevät normaaliin päiväohjelmaan ohjatusti. Etävanhempi ei auta kouluasioissa, tukeminen puuttuu, lounas jää saamatta, syövät mitä sattuvat löytämään. Ja aikuiset heräävätkin vasta puolilta päivin. Varmasti pahempiakin tapauksia on tullut eteen.

Marja Eklund on kannanotossaan (SK 1.5.) huolestunut siitä, että lapsien vanhemmat ja opettajat voivat kuulua riskiryhmään ja suosittelee koulujen kiinnipitoa. Onko kirjoittaja tullut lainkaan ajatelleeksi sitä, että tuhannet sairaanhoitajat tekevät tuolla töitä joka hetki kolmessa vuorossa? Heilläkin on kotona riskiryhmään kuuluvia. Töihin on vaan mentävä. T: Sairaanhoitaja

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?