Pysykää sovinnossa naapurienne kanssa niin teitä autetaan – kiitos nuorimies Mikalle oma-aloitteisesta kauppa-avusta - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Pysykää sovinnossa naapurienne kanssa niin teitä autetaan – kiitos nuorimies Mikalle oma-aloitteisesta kauppa-avusta

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Naapuriavulla hoituvat ruokaostokset, kun pysyy väleissä naapurin kanssa, tekstaripalstalla ohjeistetaan.

22.3.2020 21:09

Paljon on kirjoitettu vastuuttomista senioreista. Ei se iästä riipu, vaan korvien välistä. On kovin helppo kohdistaa räksytys tiettyyn ikäryhmään. Ihan kuin eläkeläiset olisivat yhtäkkiä vastuuttomiksi muuttuneet. Räksyttäjätkö tietävät, mikä on kenenkin liikkumisen todellinen syy? Tuskin nyt kuitenkaan leväperäisyys ja oma tai muiden terveyden vaarantaminen, kun on aina muutenkin vastuuta kannettu. Toistenkin edestä.

Tuntuu, että vanhuksista on tehty joku korona-uhka. Eräskin nuorehko seniori leukaili, että mummoilla on ehkä jo toinen jalka haudassa (SK 20.3.). Mitä sitten? Ei se elämänjanoa poista tai liity haluun tavata lapsenlapsia ja heidän lapsiaan, ihan päinvastoin. Mummut ja papat osaavat kyllä hallituksen ohjeita noudattaa ja vastuunsa kantaa, kiitosta vaan huolehtimisesta nuoremmille.

Nuoremmat ikäluokat peräänkuuluttavat vanhusten vastuuta koronan suhteen. Eiköhän juuri teidän pitäisi nyt huolehtia, etteivät vanhukset joudu pakosti poistumaan kotoa asioille. Vastuunkantoa peliin kaikki alle 70-vuotiaat terveet.

Pysykää sovinnossa naapurienne kanssa niin teitä autetaan. Eilen nuorimies Mika tien toiselta puolelta hihkaisi, että olen menossa kauppaan, jos on tarvetta, laita viesti. Toimi hienosti, kiitos.

Miksikö 70 vuotta täyttäneille on nyt ikäviä rajoituksia määrätty (SK 20.3.)? Kyse on ECDC:n tuoreen raportin ja tutkijoiden mukaan siitä, että juuri korkea ikä vaikuttaa keuhkokudoksissa tietyn reseptorin ilmentymän lisääntymiseen. Koronavirus iskee keuhkoissa juuri näihin. Yhdenvertaisuuslaista puhuminen tässä kohdassa on siksi perusteetonta.

Nyt kun koronan vuoksi ei oikein suositella noissa kaupoissa käymistä, niin onko viinan kotipoltto sallittua? Kaverin puolesta kyselen.

Moni maa on kehittänyt tai kehittämässä oman COVID -testin, mutta Suomi ei siihen kykene, vaikka jatkuvasti toistetaan, että maassa on maailman paras terveydenhoito.

En ole matkustanut, mutta olen karanteenissa rakkaista lastenlapsistani. Olette ohjeistamassa ikäisiäni, mutta antakaa määräyksiä tuleville virustuojille, että lääkärin tutkimus lisäksi matkan hintaan, Kun on varaa matkustaa, niin tarkistus on varaa maksaa myös. Yksityiselle puolelle, ettei julkinen ruuhkaudu.

Pankki jakaa ja valtio takaa. Takuuvarmasti 2-3 vuoden päästä Suomessa nähdään todella suuri pienien yritysten konkurssiaalto.

Miten niin koulussa on etäopetusta? Kyllä tämä on koululaisille lomaa. Voitaisiin lyhentää vaikka kesälomista.

Harva työ on sukupuolesta kiinni (SK 17.3.). Suurin haitta aikuisen "sukupuoli-keinottelusta" koituu lapsille, jotka opettelevat elämäänsä varten aikuisen johdolla. Opetusmalli kertautuu, myös uhrimieli tai avuttomuus, eikä sillä ole mitään tekoa tasa-arvon kanssa. Lapsella on oikeus oppia kotiaskareita, jotta sekä osaa että uskaltaa reippaasti "isona" tarttua toimeen ilman draamaa tai jopa opittua luuloa siitä, ettei kykenisi johonkin sukupuolensa takia.

Jotain on pahasti sähkölaskuissa pielessä, kun kulutuslasku kuukaudessa on alle 50 euroa, mutta siirtomaksu yli puolet enemmän eli 98 euroa. Ei todellakaan pidä olla näin. Kyllä siirtomaksun pitäisi aina olla vähemmän kuin kulutus. Siirtomaksu on pelkkää veroa yli 50 prosenttia.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut