Suomessa on huutava pula kuorma-auton kuljettajista – harvaa kiinnostaa ala, jossa sakotetaan työnteosta ja viiden vuoden välein on naurettava pakkokurssi - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Suomessa on huutava pula kuorma-auton kuljettajista – harvaa kiinnostaa ala, jossa sakotetaan työnteosta ja viiden vuoden välein on naurettava pakkokurssi

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tekstaripalstalla puhuttaa pula kuorma-auton kuljettajista.

25.1.2020 19:49

Mistähän valtio repii polttoaineverot sitten, kun autot kulkevat sähköllä?

Tietyt porilaiset lounasravintolat voisivat tiskata ruokailuvälineet ja lautaset huolellisemmin. Rikkinäisten juomalasien ja lautasten kohtalo on roskis. Äänestän jaloillani.

Katselin A-studiota (20.1.) ja ajattelin, että mahtaisiko 10 prosenttia Suomen kuljetusalan työnantajista maksaa työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Suomessa on huutava pula kuorma-auton kuljettajista. Viranomaiset ovat itse syypäitä pulaan. Harvaa kiinnostaa ala, jota kytätään kuin pahaista rosvoa, sakotetaan työnteosta ja viiden vuoden välein on naurettava pakkokurssi. Ajakaa itse mahtirekkojanne tuolla suolasumussa.

Liisantori on hyvä paikka varsinkin pienille lapsille opetella luistelua ja yhdessäoloa vanhempiensa kanssa. Kiitos Pori.

Millainen maailma tänään olisi, ellei miljoonia ihmisiä surmanneiden hirmuhallitsijoiden toimia olisi saatu "maailmanpoliisin" avulla lopetettua?

Kekkonen kutsui hallituksen hätäkokoukseen työttömien määrän ylitettyä 50 000. Nyt työttömiä on yli 300 000 ja puhutaan työvoimapulasta ja suunnitellaan pakolaisista koulutettavaa työvoimaa? Omituisia yhtälöitä.

Miksi ihmeessä saa esittää laulua, jossa sanotaan, että Arvon mekin ansaitsemme? Eikö siinä loukata kaikkia Arvoja?

Sanotaan mitä sanotaan, mutta kyllä Mestarien portaat ovat hieno idea ja mukavat olemassa.

Rikkaan miehen talossa pitää olla kolmenlaiset portaat: yhdet ylös, toiset alas ja kolmannet huvin vuoksi ei minnekään. Kaksi jälkimmäistä on jo toteutettu.

On kai synninpäästö itselle, kun opettaa lapsilleen tylsyyden sietoa, että miten tylsää elämä aikuisena onkaan. Ei voi katsoa televisiosta edes yhtä ohjelmaa viikossa, koska joku lapsista keskeyttää jollain tavoin illalla, yöllä tai päivällä, kirjojen lukemisesta puhumattakaan. Yli 3-vuotiaat kyllä keksivät itsekin tekemistä.

Aikoinaan 2000-luvun alkupuolella olin töissä eräässä Porin kaupungin päiväkodissa. Osastollamme oli sellainen käytäntö, että vanhemmat toivat aina lastensa ksylitolipurukumit. Asia ei ollut kenelläkään vanhemmista mikään ongelma silloin. Miksi siis ksylitolipastillien hankkiminen olisi ongelma nyt?

Ehdotus ilmastonmuutoksen taltuttamiseksi: kielletään yksityisautoilu kehäkolmosen sisäpuolella.

Greta Thunberg haukkui maailman päättäjät sanomalla, ettette ole tehneet mitään ilmanmuutoksen suhteen. Viimeisen 20 vuoden aikana maailma on sijoittanut tuuli- ja aurinkovoimaan 2 000 miljardia dollaria eli melkein 40 kertaa Suomen valtion vuosibudjetin.

Onko ilmastonmuutos sitä, jos eilen satoi ja tänään paistaa aurinko?

Millä perusteilla mahtaa nykypäivinä saada palveluseteliä perhetyöhön? Eikö se riitä, että on useamman lapsen yksinhuoltaja, tukiverkostoa ei ole, elämässä on raskaita asioita ja on henkisesti loppu. Miksi palveluseteli myönnetään perheisiin, jossa on kaksi aikuista ja isovanhemmat apuna? Eikö voisi ennaltaehkäisevästi tarjota apua? Jokainen varmasti tunnistaa omat voimavaransa ja hakee apua, kun siltä tuntuu. Mutta miksi apua ei saa?

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut