Tekstarit: Kuinka moni kantasuomalainen sallisi lapsensa mennä viettämään koulun joulujuhlaa moskeijaan? - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Kuinka moni kantasuomalainen sallisi lapsensa mennä viettämään koulun joulujuhlaa moskeijaan?

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tekstaripalstalla jatkuu keskustelu, mikä on sopiva paikka koululaisten joulujuhlalle.

15.11.2019 19:57

Missä ovat nuorten heijastimet vaatteista ja valot pyöristä? Ei tulisi joka päivä niitä läheltä piti -tilanteita syksyn sateilla ja pimeillä. Ei olisi kypäräkään päähän pahitteeksi.

Pihlavasta ollaan lakkauttamassa molemmat päiväkodit. Miten käy niille päiväkotilapsille, jotka eivät kouluikäänkään mennessä ole koskaan poistuneet Pihlavasta ja joiden perheessä ei ole autoa? Tarjoaako kaupunki taksikyydin Kyläsaaren tulevaan päiväkotiin?

Olen vihreiden kanssa samaa mieltä: Avoin selvittely konsulttiraportissa olisi ollut oikea. Salailu jatkuu, puolueet pyörtävät mielipiteensä ja kansa maksaa olemattomat raportit.

Kaupungin konsulttiselvityksen yhteenvedossa ei ollut sanaakaan työilmapiiristä. Miksi ei?

Osaavathan ne kaupungin hallituksessa hommat, kun käännettiin tuolit ja haettiin pähkinöitä ja hedelmiä. Tuohon ei olisi tarvinnut konsultteja, vaan päiväkodeissakin osataan nuo temput.

Kuinka moni kantasuomalainen sallisi lapsensa mennä viettämään koulun joulujuhlaa moskeijaan? T: uskonnonvapaus ja perusoikeudet kaikille tasapuolisesti

Päivi Räsäsen homovihaiset puheet ovat aiheuttaneet kirkolle jo vuosien ajan merkittävää jäsenkatoa. Onko Räsänen siis kirkolle pahempi uhka kuin homot?

Ikävää on todeta aikuisten rajallinen ajatus siitä, että lahja olisi jotenkin pois ajanvietosta. Ei se ole jokot tai -valinta. Aikuiselle ilmeisesti, muttei lapselle. Moni jää ilman, halusi tai ei, köyhä kun ei voi valita. Miten se on itseltä pois, jos toisen iloksi antaa? Eikä lahjoja anneta omaa hyvää, vaan toista varten. Myös aikaa voi lahjoittaa, hyvää tekeviä instansseja löytyy kyllä ja sinne voi lahjoittaa samalla sen joulupaketinkin. Jos pystyy, muttei halua, on toki jokaisen aikuisen oma arvovalinta.

Porin talous on heikossa kunnossa ja älykkäät toimialajohtajat ovat tämän tiedostaneet. Siksi he ovat katsoneet parhaaksi lähteä muualle, niin kauan kuin heillä on vetovoimaa muissa kaupungeissa.

Posti lopetti taannoin ruohonleikkuun. Ensi kesänä se leikkaa aitoja.

Kansanedustaja Koskelalle tiedoksi (SK 14.11.), että on olemassa neljäskin tapa päästä eroon pihasusista. Tosin tämä tapa on laiton ja aiheuttaa lainkuuliaisuuden laskua, joten toivottavasti kolmella laillisella tavalla saadaan sudet pois pihoilta.

Jari Koskela yllyttää kirjoituksellaan jälleen ihmisiä aiheettomaan susivihaan. Susi vie lapset, karjan ja muut kotieläimet, jos niitä ei hävitetä. Pihasudet on näiden petovihaajien käyttämä uusi termi, jolla annetaan ymmärtää susien tulevan pihoihin saalistamaan. Pelottelu susilla ja vierasmaalaisilla ihmisillä on perussuomalaisten propagandan ykkösargumetteja. Näitä samoja argumentteja eri muodoissa on historian saatossa käytetty demokratian nujertamiseen ja yksinvaltiaiden valtaannousun vauhdittamiseen.

Antinkadulla torin laidalla on vaarallisia reikiä jalkakäytävällä. Ovatko ne tehty kaljaterassia varten? Voi loukata pahasti itsensä, jos vaikka kävelykeppi osuu reikään.

Hienoa, että opetusministeri Li Andersson järjesti lapsille kyselytunnin. Hienoa, että kuunnellaan lastenkin ajatuksia päivähoidosta, koulusta ja elämänmenosta yleensäkin. Edellisen hallituksen ministeri ei olisi tällaiseen kyennyt.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos