Uusi tieliikennelaki toi uudistuksia myös pyöräilijöiden oikeuksiin – pyöräily jalkakäytävillä ei edelleenkään kuulu aikuisten oikeuksiin - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Uusi tieliikennelaki toi uudistuksia myös pyöräilijöiden oikeuksiin – pyöräily jalkakäytävillä ei edelleenkään kuulu aikuisten oikeuksiin

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tekstaripalstalla muistutellaan pyöräilijöiden oikeuksista ja velvollisuuksista.

6.6.2020 16:03

Todella hieno idea tuo sote- ja gerokeskus Porissa. SAMK kouluttaa geronomeja ja järjestää vanhustyön YAMK koulutusta. Yhteistyötä oppilaitoksen ja sote-gerokeskuksen kanssa. Nyt kadehdin porilaisia, mutta siitä huolimatta toivon myötätuulta hankkeen etenemiselle. T: Riitta Tähtinen, Kankaanpää

Nykypsykiatrian päämäärä on ylilääkitys, oli mielenterveyshäiriön syy mikä tahansa. Heillä ei ole osaamista ongelman ytimen löytämisessä. Syömishäiriön päälle tulee nippu muita diagnooseja, joita kukin psykiatri huomaa, ja tietysti lisää lääkitystä. Fyysisiin sivuvaikutusoireisiin tulee vielä lisää ja noidankehä on valmis. Tässä vaiheessa psykoterapia on aivan hyödytön, koska ihmisestä jää vain varjo. Ymmärrän tuon syömishäiriöisen tytön isän tuskaa. Se on koettu.

Aiemmin oli kirjoitus koiraveron käyttöönotosta. Kannatan, sillä jos Porin kokoisessa kaupungissa on asukkaita 80 000 ja koiria joka toisella. 40 000 koirasta saadaan 2 miljoonaa euroa, jos koiravero on 50 euroa per koira vuodessa. Kyllä sillä saadaan muutama ihminen pidettyä työssä ilman lomautuksia.

Porin kaupungin talous saadaan kuntoon, kun laitetaan kaikki töihin. Nyt työikäiset välttelevät työntekoa ja kaupunki maksaa heidän kaikki kulunsa: peruspäiväraha, asumistuki, työttömyysturva, kuntoutus, palkkatuki, eläketurva. Jokainen menee peilin eteen ja ottaa vastuun omasta elämästään. Ja lopettaa yhteiskunnan varoilla elämisen.

Miten on mennyt noin omasta mielestä Porin kaupungin johto ja poliitikot? Muuttotappio, laskevat asuntojen hinnat, taloustilanne, ilmapiiritutkimukset, imagovertailut muihin kaupunkeihin ja uudet yritykset. Pori, Kouvola ja Kotka ovat samassa ryhmässä.

Ei ole ihme, että syntyvyys laskee. Ei kukaan vastuuntuntoinen ihminen hanki lapsia tällaiseen maahan, kun veroja vaan korotetaan, palkkoja lasketaan ja työttömyyttä lisätään. T: Peruseläkkeellä elävä mummu

Uusi tieliikennelaki toi uudistuksia myös pyöräilijöiden oikeuksiin. Pyöräily jalkakäytävillä ei edelleenkään kuulu näihin aikuisten oikeuksiin.

Miksi kysyä edes muodon vuoksi opiskelijoilta tai opettajilta lukioiden yhdistämisestä, jos sivistyslautakunta vain pokkuroi. Jos 95 prosenttia opiskelijoista ja noin 70 prosenttia opettajista vastustaa yhdistämistä, pitääkö päätösvallalla kiusata? Suopeampaa olisi ottaa heti diktatuuri käyttöön, vaikka moisessa mielivallassa ei ole sivistyksen mikrohiukkastakaan.

Nyt kun Kaanaan koulu on purettu, Juhanintien hidasteet voisi jo korjata eli montut. Siinä on käynyt kaivamassa putkimiehet sekä sähköporukka. Seuraavaksi Porin Linjat hajottaa autonsa. Nyt suutta asvalttia ennen kuin turistit näkevät ja kokevat tämän tien.

Minä edelleen kaikista köyhimpään väestöön kuuluva ihmettelen, että mikä minulla muuttui, kun rajoituksia purettiin. Sama arki jatkuu kotona, kun rahat eivät riitä välillä edes ruokaan. Ei tarvitse haaveilla terasseista. Pieni valonpilkahdus sentään tuli, kun lisärahoitusta luvattiin toimeentulotukeen. Jospa rahat riittäisivät edes jokapäiväiseen ruokaan.

Hallitus aloittaa infrahankkeet lainalla. Mutta hankkeet on kilpailutettava ja otettava tekijät sieltä, mistä halvimmalla saa eli kevyemmän verotuksen maista. Velat jäävät, mutta toivottavasti tulee hyviä maanteitä.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: