Japanilainen Sega jätti ostotarjouksen Roviosta

Rovion suurimmat osakkeenomistajat ovat hyväksyneet ostotarjouksen.

Angry Birds -pelin kehittäneestä Roviosta on tehty ostotarjous.

Japanilainen Sega on jättänyt ostotarjouksen suomalaiselle peliyhtiö Roviolle. Sega tarjoaa Rovion osakkeista 9,25 euron osakekohtaista hintaa.

Tarjouksen kokonaisarvo on noin 706 miljoonaa euroa.

Tiedotteen mukaan Rovion osakkeen päätöskurssi ennen ostotarjousta oli perjantaina Helsingin pörssissä 7,78 euroa. Rovion osakkeen kolmen kuukauden keskikurssi puolestaan oli 7,87 euroa.

Rovion osakkeista 49,1 prosenttia on kahdeksan eri omistajan hallussa. Näihin omistajiin kuuluvat muun muassa eläkevakuutusyhtiöt Ilmarinen ja Veritas. Nämä kahdeksan omistajaa ovat sitoutuneet hyväksymään tarjouksen.

Rovion hallitus suosittaa osakkeenomistajille osakkeiden myyntiä.

Segalla ei Rovion tiedotteen mukaan ole aiempia omistuksia Roviossa.

Jo viime viikolla yhdysvaltalaislehti The Wall Street Journal kertoi, että Sega olisi ostamassa Rovion noin miljardilla dollarilla. Rovio on tullut tunnetuksi Angry Birds -pelistään.

Toyo Securities -yrityksen analyytikko Hideki Yasuda on todennut Reutersille, että Rovion ostaminen helpottaisi sen laajentumista kansainvälisille markkinoille, sillä Angry Birds tunnetaan maailmanlaajuisesti. Sega on keskittynyt enimmäkseen Japanin-markkinoille.

Yasuda kuitenkin totesi myös, että osto aiheutti sijoittajissa varovaisuutta, sillä Roviolta ei ole tullut uutta hittipeliä Angry Birdsin jälkeen. Lintupelin julkaisemisesta on yli kymmenen vuotta.

Sega puolestaan tunnetaan esimerkiksi Sonic the Hedgehog -pelisarjasta ja sen aiemmin valmistamista pelikonsoleista.

Uutinen päivitetty kello 10.46.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut