Lappiin valmistuva jättimäinen sellutehdas on OL 3:n jälkeen Suomen toiseksi suurin teollinen investointi – Riittääkö puuta jättilaitoksen käynnistymisen jälkeen kaikille?

Itämeren ympäristössä voi alkaa sellutehtaiden pudotuspeli, kun Metsä Groupin valtava sellutehdas valmistuu. Puuta ei riitä enää kaikille. Tutustuimme sellutehtaan työmaahan ja näkökulmiin, joista metsäteollisuuden investointeja on nyt välttämätöntä pohtia.

Kemiin on noussut kahdella miljardilla eurolla Metsä Groupin uusi sellutehdas. Syksyllä vanha sininen tehdas sammuu. Uusi tehdas kasvattaa pohjoisen metsissä kasvavan havupuun kulutusta peräti 4,5 miljoonalla kuutiolla.

Kello on 6.35 tiistaiaamuna. Helsinki-Vantaan lentoaseman portilla 20 Metsä Groupin viestintäjohtaja Juha Laine toivottaa tervetulleeksi toimittajia ja valokuvaajia.

Vähän ennen seitsemää paikalle saapuvat myös pääjohtaja Ilkka Hämälä ja kuituliiketoimintaa johtava Ismo Nousiainen. Alkamassa on Kemiin rakenteilla olevan biotuotetehtaan mediapäivä. Metsä Group lennättää sitä varten Kemiin ison joukon etelän mediaa (toimitus tosin maksaa journalistiensa matkat itse).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut