Pori Energia julkisti voitokkaan tuloksensa – liikevaihto kasvoi 11 miljoonaa euroa vuodessa

Hyvää tulosta selittävät yhtiön mukaan pääosin fossiilivapaa sähköntuotanto ja sähkön korkea tukkuhinta.

Pori Energian liikevoitto kasvoi vuoden takaisesta 27,9 miljoonasta eurosta 31,7 miljoonaan euroon.

13.3. 15:55

Vuosi 2022 oli Pori Energialle suotuisa, luonnehtii Pori Energia tiedotteessaan. Energiayhtiö julkisti vuoden 2022 tuloksensa maanantai-iltapäivällä.

Konsernin liikevaihto kasvoi 124,6 miljoonasta eurosta 135,6 miljoonaan euroon. Liikevoitto puolestaan kasvoi vuoden takaisesta 27,9 miljoonasta eurosta 31,7 miljoonaan euroon. Vuoden 2022 tulos ennen tilinpäätöseriä ja veroja oli 28,8 miljoonaa euroa, kun se oli vuonna 2021 22,1 miljoonaa euroa.

”Konsernin hyvä tulos kertoo poikkeuksellisesta tilanteesta koko energia-alalla ja turvaa Pori Energialle tulevaisuuden investoinnit sekä kehitystyön”, yhtiö kertoo.

Pori Energian hyvää tulosta selittävät yhtiön mukaan pääosin fossiilivapaa sähköntuotanto ja sähkön korkea tukkuhinta. Sen tuotanto perustuu pääasiassa uusiutuviin energialähteisiin, kuten tuuli- ja vesivoimaan. Tämän takia Pori Energian sähköntuotannolle ei aiheutunut vuonna 2022 merkittävää haittaa Ukrainan sodan myötä nousseista fossiilisten energialähteiden hinnoista.

Lämmön tuotannon osalta voimalaitoksiin tehdyt investoinnit Kaanaassa ja Aittaluodossa mahdollistivat yhtiölle kasvavan biopolttoaineiden käytön. Tiedotteen mukaan uusi Aittaluodon voimalaitos on toiminut erinomaisesti ja myös savukaasujen talteenotto on vähentänyt polttoainetarvetta suunnitellusti.

”Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaasun ja öljyn hinnan voimakkaasti noustessa, takasivat jo tehnyt toimet Pori Energialle toiminnan jatkuvuuden ja kustannustehokkuuden.”

Pori Energia Sähköverkot Oy:n liikevaihto laski vuodentakaisesta 29,7 miljoonasta eurosta 27,8 miljoonaan euroa. Liikevoittoa Pori Energia Sähköverkot Oy teki 7,3 miljoonaa euroa eli noin kolme miljoonaa edellisvuotta vähemmän. Vuoden 2022 tulos ennen tilinpäätöseriä ja veroja oli 4,8 miljoonaa euroa, kun se oli vuonna 2021 7,5 miljoonaa euroa.

”Sähköverkon osalta toimitusvarmuus oli erittäin hyvä, ollen näin mittaushistorian paras. Vuoden lopulla Pori Energia Sähköverkot Oy varautui myös mahdollisiin sähköpulatilanteisiin”, tiedotteessa kerrotaan.

Pori Energian tytäryhtiö Tuulia Palvelut Oy saavutti ensimmäisen vuoden kasvutavoitteet. Liikevaihtoa kertyi 1,7 miljoonaa euroa, ja tulos oli voitollinen. Pori Energia panostaa yhtiön kehittämiseen ja kasvuun lähivuosina lisää.

Pori Energia investoi vuoden 2022 aikana 27,6 miljoonaa euroa. Investoinneista merkittävimpiä olivat Porin Tiilimäkeen rakennettava lämmitys- ja viilennysenergiavarasto sekä Pori Energia Sähköverkot Oy:n 9,9 miljoonan investoinnit maakaapeloinnilla toteutettuun verkoston kehittämiseen sekä Isonsannan sähköaseman saneeraukseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut