”Kun ei kauppa käy, niin se ei käy” – Vuosikymmeniä Vammalassa toiminut siivousalan erikoisliike sulkee ovensa

Jatkossa Vammalan Siivoushuolto keskittyy kokonaan päätoimialaansa, eli siivouspalveluihin.

Vammalan Siivoushuollon myymälä on avoinna vielä helmikuussa, mutta sen jälkeen ovet menevät kiinni. Tiina Värinen on toiminut siivoushuollon yrittäjänä 12 vuotta.

25.2. 13:41

Sastamala

Vielä kaksi vuotta sitten yrittäjä Tiina Värinen ei olisi uskonut, millaisen tilanteen edessä on nyt.

Vuosikymmeniä Vammalassa toiminut siivousalan erikoisliike Vammalan Siivoushuolto sulkee perinteikkään myymälänsä Itsenäisyydentiellä.

”Kannattavuuskysymys. Kun ei kauppa käy, niin se ei käy”, Värinen sanoo.

Yksityisille kotitalouksille ja yrityksille tarjottava siivouspalvelu on Vammalan Siivoushuollon päätoimialaa ja myymälän pito on ollut sivutoimista. Siivouspalvelu jatkuu ennallaan.

Myymälä sulkee ovensa helmikuun lopussa. ”Vielä pari vuotta sitten en olisi uskonut, että teen tällaisen ratkaisun. Maailmantilanne on muuttunut ja hinnat nousevat.”

Korona-aikana siivoustarvikkeiden kauppa kävi hyvin, mutta Venäjän aloittama sota Ukrainassa on nostanut hintoja ennen näkemättömällä tavalla.

”Kemikaalien hinnat ovat nousseet, kuljetuskustannukset ovat lähes triplaantuneet, muovin hinnan nousu vaikuttaa suoraan pakkaushintoihin. Hinnat ovat nousseet noin 6–7 prosenttia vuodessa”, Värinen sanoo.

”Kun pesuainepullo maksoi aiemmin 9 euroa, ja nyt se maksaa 17 euroa, niin totta kai se vaikuttaa kuluttajan ostokäyttäytymiseen.”

Kivijalkakauppa hiljenee

Värisen mukaan erikoisliikkeellä on oltava laaja valikoima ja iso varasto. ”Jos myymälä pysyisi pystyssä vain kolmella aineella, niin osaisin heti sanoa, mitkä ne ovat. Mutta kolme tuotetta ei riitä.”

Myös isojen markettien tulo Sastamalaan näkyy kivijalkakaupassa. ”Kivijalkakauppa hiljenee, ei sille voi mitään. Asiakkaat menevät halvempien hintojen perässä.”

Tiina Värinen aloitti Vammalan Siivoushuollon yrittäjänä vuonna 2011. Itsenäisyydentiellä yritys on toiminut vuodesta 2015 lähtien.

”Jatkossa ei tarvitse olla sitoutunut myymälään, vaan kaikki rahkeet saa käyttää siivouspalveluun. Kädet ovat täynnä töitä jatkossakin”, Värinen toteaa.

Myymälä sulkee ovensa ensi viikolla. Onko myymälässä vielä tavaraa jäljellä vai joko kaikki on myyty?

”Kyllä jotakin vielä on, välinepuolta lähinnä. Pesuaineet on melkein jo myyty.”

Vammalan Siivoushuolto työllistää 20 ihmistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut