Legendaarinen yritys teki konkurssin ja puhkesi uuteen kukoistukseen – Nyt yrittäjät kertovat, miten Palmroth nousi tuhkasta

Kengistään kuuluisa Palmroth on luonut nahkansa monta kertaa. Sama asia, joka pelasti yrityksen 1990-luvun lamasta, koitui sen kohtaloksi vuonna 2011. Vanha Palmroth meni konkurssiin, mutta tilalle perustettiin uusi yritys, jonka strategia osoittautui toimivaksi. Yrittäjät uskovat kivijalkakaupan ja Tampereen keskustan voimaan.

Anu Haalahti ja Mikko Palmroth kipparoivat lähes satavuotiasta perheyritystä, jonka kengät ovat koristaneet maailman tunnetuimpien muotilehtien kansia.

20.2. 10:27

Tampere

Harvan yrityksen tuotteet ovat hurmanneet niin Armi Kuuselan kuin somevaikuttajat. Yhtä harvinaista on se, että yritys selviytyy sota-ajasta, lamasta, finanssikriisistä, globaalista pandemiasta – ja konkurssista.

Kengistään kuuluisa Palmroth on kokenut kaiken tämän. Pentti Palmroth perusti kenkätehtaan Partolaan vuonna 1928. Hänen poikansa Pertti Palmroth nosti yrityksen designin tasolle, joka kelpasi Voguen ja Harper’s Bazaarin kaltaisten muotilehtien kansiin. Vienti on edelleen tärkeä osa yrityksen liiketoimintaa, ja ulkomailla halutaan, että kengissä on näkyvä Palmrothin logo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut