Enersense ja Voimatel peruivat yrityskauppansa

Kilpailu- ja kuluttajaviraston arvion mukaan yrityskauppa olisi johtanut haitallisiin kilpailuvaikutuksiin tietoliikenneinfrastruktuurin rakentamisessa ja kunnossapidossa.

Kuvituskuva Enersensen konepajalta Porin Mäntyluodosta.

15.2. 16:30

Pori

Enersense International Oyj ja Voimatel Oy ovat peruneet suunnitellun yrityskauppansa, tiedottaa Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV).

Enersense International Oyj ilmoitti KKV:lle joulukuussa 2022 järjestelyn, jossa se hankkii määräysvallan Voimatel Oy:ssä. Molemmat yhtiöt tarjoavat mobiiliverkon sekä kiinteän verkon rakentamisen ja kunnossapidon palveluita teleoperaattoreille ja muille tietoverkkoyhtiöille.

KKV siirsi asian jatkokäsittelyyn tammikuussa. Enersense ilmoitti 15. helmikuuta peruvansa ilmoitetun yrityskaupan, minkä vuoksi asian käsittely KKV:ssa on rauennut.

KKV selvitti teleoperaattoreiden mahdollisuutta estää osapuolia käyttämästä hyväksi yrityskaupan seurauksena vahvistuvaa markkinavoimaansa. Selvityksissä ei havaittu, että operaattoreilla olisi haitallisia kilpailuvaikutuksia tasapainottavaa neuvotteluvoimaa, joka estäisi yrityskaupasta seuraavan hintojen nousun ja laadun heikkenemisen.

Enersensen hallitus arvioi, että yritysjärjestelyn on mahdotonta toteutua halutussa muodossa, ja päätti siksi vetäytyä yritysjärjestelystä.

Vetäytyminen tapahtui yhtiön mukaan yhteisymmärryksessä Voimatelin omistajan Osuuskunta KPY:n kanssa.

”Olemme luonnollisesti harmissamme. Yritysjärjestely olisi tuonut meille synergiaetuja, mutta kasvustrategiamme tavoitteisiin ja niiden toteutumiseen yritysjärjestelyn toteutumatta jäämisellä ei ole vaikutusta”, toimitusjohtaja Jussi Holopainen toteaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut