Myös taloyhtiöille tulossa uusi sähkötuki

Taloyhtiöiden tukimalli olisi vastaavanlainen kuin uusi kuluttaja-asiakkaiden sähköhyvitys.

Hallitus aikoo tukea myös sähkölämmitteisiä taloyhtiöitä.

11.1. 13:07

Hallitus aikoo valmistella myös asunto-osakeyhtiöille eli taloyhtiöille kertakorvauksena maksettavan sähkötukimallin.

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) tiedotti asiasta tiistaina, kun ministeriö lähetti lakiesityksen uudesta takautuvasti maksettavasta sähköhyvityksestä lausuntokierrokselle.

TEM kertoo, että taloyhtiöiden tukimalli olisi vastaavanlainen kuin lausuntokierrokselle lähetetty uusi sähköhyvitys, joka on suunnattu sähkösopimuksen henkilötunnuksella tehneille kuluttaja-asiakkaille.

Tukimalli koskisi taloyhtiöitä, joiden lämmitys perustuu sähköön ja joiden lämmitykseen käytettävän sähkön kustannuksista vastaa taloyhtiö. Näin ollen tuen piiriin eivät kuuluisi esimerkiksi kaukolämmöllä lämpiävät taloyhtiöt. Suurin osa helsinkiläiskodeista lämpiää kaukolämmöllä.

Taloyhtiöiden tukimalli on osa lausunnolle lähtenyttä tukikokonaisuutta, mutta hallitus aikoo antaa yhtiöiden tuesta oman erillisen lakiesityksen.

Esitys laajentaisi uuden sähkötuen esimerkiksi kotitalouksiin, jotka asuvat sähkölämmitteisissä kerrostalo- tai rivitaloasunto-osakeyhtiöissä.

Kiinteistöliiton arvion mukaan noin joka toinen suomalainen asuu taloyhtiöissä. Kaikissa näissä ei ole suora sähkölämmitys.

Valmisteilla olevan uuden sähköhyvityksen lisäksi hallitus tukee isojen sähkölaskujen kanssa kärvisteleviä kotitalouksia sähkön arvonlisäveron alennuksella, veroihin tehtävällä sähkövähennyksellä ja Kelan maksamalla sähkötuella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut