Tässä tehtaassa valmistetaan tuotetta, joka päätyi jättimäisen hamstrauksen kohteeksi viime keväänä – Nyt yritys kertoo hullunmyllystä: satoja yhteydenottoja päivässä

Valkeakosken Tervasaaren entisissä sellukattiloissa valmistetaan dieselmoottoreissa tarvittavaa Adblue-liuosta tuhansia tonneja vuodessa. Kävimme kurkistamassa, mitä tapahtuu valtakunnalliseksi uutisaiheeksi viime keväänä nousseessa tehtaassa. Adbluen markkinat ovat yhä sekaisin.

Yaran Juha Sarlund ja Moveren Tuomo Nevalainen esittelevät tehdasrakennusta, jossa valmistetaan Adblueta.

5.1. 9:57

Valkeakoski

Satoja yhteydenottoja parissa päivässä. Sellainen oli hullunmylly, kun viime keväänä Suomessa pelättiin dieselmoottoreiden lisäaineen Adbluen loppuvan. Näin kuvailee Yaran liiketoimintapäällikkö Juha Sarlund.

Hamstraus sai alkunsa, kun Yaran kilpailija kertoi asiakkailleen Adbluen loppumisen riskistä. Erityisesti muutaman litran pikkukanisterit loppuivat kauppojen hyllyiltä jopa päivässä. Pahimmillaan huoltoasemilla oli sellainen tilanne, että kun säiliöautot tulivat Valkeakoskelta tuomaan Adblueta, pihalla oli odottamassa jono ihmisiä astioiden kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut