Verovähennystä alkuvuoden suuriin sähkölaskuihin voi nyt hakea – Verohallinto julkaisi laskurin sähkövähennyksen suuruuden arviointiin

Sähkövähennystä voi saada, jos tammi-huhtikuun 2023 yhteenlasketut sähköenergiakulut ylittävät 2 000 euroa.

Verohallinto on julkaissut verkkosivuillaan laskurin, jolla sähkövähennyksen suuruutta voi arvioida.

3.1. 10:04

Sähkövähennystä alkaneen vuoden tammi-huhtikuun suuriin sähkölaskuihin voi nyt hakea, kertoo Verohallinto. Sähkövähennyksen taloudellisen hyödyn saa käyttöönsä nopeiten, kun tekee OmaVerossa uuden verokortin ja ilmoittaa verokorttihakemuksella arvion tammi-huhtikuun sähköenergiakuluista.

”Kun on tehnyt uuden verokortin, vähennys vaikuttaa siihen, kuinka paljon maksaa palkastaan veroja loppuvuonna”, sanoo Verohallinnon johtava veroasiantuntija Sami Varonen tiedotteessa.

Sähkövähennystä voi saada, jos tammi-huhtikuun 2023 yhteenlasketut sähköenergiakulut ylittävät 2 000 euroa.

Sähkövähennyksen suuruus on 60 prosenttia tammi-huhtikuun sähkölaskujen 2 000 euron yli menevältä osalta, mutta kuitenkin enintään 2 400 euroa vakituista asuntoa kohden. Sähkövähennyksessä on muun kotitalousvähennyksen kanssa yhteinen 100 euron omavastuu.

Sähkönsiirron kuluista sähkövähennystä ei voi hakea.

Jos sähkövähennystä hakee jo nyt, asiakkaan tulee tehdä uusi verokortti, kun tammi–huhtikuun todelliset sähköenergian kulut ovat tiedossa, tai korjata tiedot viimeistään esitäytettyyn veroilmoitukseen keväällä 2024.

Jos sähkövähennystiedot haluaa ilmoittaa yhdellä kertaa, uuden verokortin voi hakea toteutuneiden sähköenergiakulujen perusteella myös huhtikuun jälkeen.

Jos maksettavia veroja ei ole niin paljon, että henkilö hyötyy sähkövähennyksestä, kannattaa hakea Kelan myöntämää sähkötukea. Sähkövähennystä ei voi saada, jos on saanut sähkötukea.

Verohallinto on julkaissut verkkosivuillaan laskurin, jolla sähkövähennyksen suuruutta voi arvioida. Laskuri löytyy täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut