Nordic Fish osti Kalaneuvos-konsernin

Nordic Fishin yrittäjäperhe on investoinut viimeisen kolmen vuoden aikana yrityksiin yhteensä noin 40 miljoonaa euroa. Suurin osa investoinneista on kohdennettu Sastamalan tehdaslaajennukseen sekä yritysostoihin.

Kalan fileointia Kalaneuvoksen uudessa tehtaassa Sastamalassa 26.11.2019.

2.1. 16:54

Sastamala

Suomalainen perheyritys Nordic Fish oy on ostanut kalanjalostukseen erikoistuneen Kalaneuvos-konsernin, Kalaneuvos tiedottaa.

Nordic Fishin takana on Hukkasen yrittäjäperhe, Kalaneuvoksen ovat omistaneet kalatalousneuvos Veijo Hukkanen ja Toni Hukkanen.

Kalaneuvos on Pohjoismaiden suurin kalansavustaja. Nordic Fish on Suomen ja Ruotsin suurin kirjolohen kasvattaja ja EU:n suurin kirjolohen mädin tuottaja.

Nordic Fishin hallituksen puheenjohtaja Veijo Hukkanen kertoo tiedotteessa, että yhdistyminen tukee ja selkeyttää yritysten kasvustrategiaa ja tavoitetta tulla yhdeksi Pohjois-Euroopan vahvimmista kirjolohijalosteiden tuottajayrityksistä.

Nordic Fish on ostanut Kalaneuvoksen osakekannan 100 prosenttisesti ja laajentaa näin toimintansa myös kalanjalostuksen toimialalle. Kaikki Kalaneuvos-konsernin työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä.

Tuleva Nordic Fish -konserni on Euroopan kala-alan suurimpien yritysten joukossa ja Suomen suurin kala-alan toimija.

Kasvumahdollisuudet nähdään suurina

Nordic Fishin yrittäjäperhe on investoinut viimeisen kolmen vuoden aikana yrityksiin yhteensä noin 40 miljoonaa euroa. Suurin osa investoinneista on kohdennettu Sastamalan tehdaslaajennukseen sekä yritysostoihin.

Toni Hukkasen mukaan Nordic Fish näkee kalatuotteissa merkittäviä kasvumahdollisuuksia myös kansainvälisesti. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2022 on hänen mukaansa yli 160 miljoonaa euroa.

Mitkä?

Nordic Fish -konserni

Perustettu vuonna 2015.

Liikevaihto vuonna 2022 arviolta 65 miljoonaa euroa.

Henkilöstö noin 130.

Toimintaa Manner-Suomessa, Ahvenanmaalla ja Ruotsissa.

Kalaneuvos-konserni

Perustettu vuonna 1975.

Liikevaihto vuonna 2022 arviolta 100 miljoonaa euroa.

Henkilöstö noin 170.

Toimipisteet: Sastamalassa, Turussa ja Kaskisissa.

Suomalainen yritys, pohjoismaiden suurin kalansavustaja.

Brändit: Kalaneuvos, Martin Kala, Heimon, Saaristomeren paras kalapaikka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut