Askon ja Sotkan työn­tekijät saavat sittenkin palkkansa tammi­kuussa –  työn­antaja perui muutoksen

Palkanmaksurytmin muutos voidaan toteuttaa myöhemmin, mutta henkilöstöä kuullen. ”On tärkeää, että henkilöstöä kuullaan tässä”, sanoo Indoor Groupin pääluottamusmies.

Indoor Group maksaa sittenkin Askon ja Sotkan työntekijöille kuukausipalkat normaalisti tammikuussa.

31.12.2022 19:17

Indoor Group peruu tammikuulle suunnitellun palkanmaksurytmin muutoksen. Askon ja Sotkan työntekijöille maksetaan tammikuussa kuukausipalkat normaalisti.

Indoor on huonekaluketjujen Askon ja Sotkan emoyhtiö.

Kerroimme perjantaina, että Askon ja Sotkan työntekijöille ei makseta tammikuussa kuukausipalkkoja, koska Indoor Group siirtyy taannehtivaan palkanmaksuun.

Tähän mennessä yhtiö on maksanut kuukausipalkan kuluvan kuukauden puolivälissä. Yhtiö suunnitteli, että tammikuusta lähtien palkka maksettaisiin taannehtivasti seuraavan kuukauden puolivälissä. Tammikuun palkanmaksu siirtyisi helmikuulle, joten tammikuussa kuukausipalkat jäisivät maksamatta.

Työntekijät saivat asiasta tiedon vasta joulun jälkeen.

Muutos olisi vaikuttanut noin 260 henkilön palkanmaksuun. Indoor Groupissa on yhteensä noin 640 työntekijää.

”Firma perui tammikuun palkan siirron helmikuulle. Viesti tuli toimitusjohtajalta henkilöstölle tänään kello 13.41. Tammikuun palkka maksetaan kuukausipalkkalaisille tammikuussa ihan niin kuin normaalistikin”, kertoo Indoor Groupin pääluottamusmies Ritva Loikkanen lauantaina.

”Tämä on todella hyvä asia. Se helpottaa varmasti henkilöstön tilannetta tammikuussa. Tieto otetaan positiivisesti vastaan.”

Indoor Groupin talousjohtaja Jussi Tallgren kertoi lauantaina iltapäivällä, että perumisen taustalla oli työntekijöiden huoli maksurytmin muutoksesta.

Tallgrenin mukaan muutoksen uudesta ajankohdasta päätetään myöhemmin. Loikkanen kertoo, että toteutustapaa käsitellään yhdessä henkilöstön edustajien kanssa.

”Sen jälkeen [tammikuun] käydään johdon kanssa keskustelua, miten saataisiin paremmin ja henkilöstöystävällisemmin toteutettua tämä mahdollinen muutos. Siitä käydään henkilöstön edustajien kanssa neuvottelua”, pääluottamusmies sanoo.

”Se on tärkeää, että henkilöstöä kuullaan tässä. Palautteet ovat saavuttaneet johdon ja olemme tulleet kuulluiksi.”

Tallgrenin mukaan Indoor Group on tarjonnut työntekijöille vaihtoehtoja, jolla siirtymistä uuteen rytmiin voidaan helpottaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut