Käytettyjen autojen kauppa sakkaa – Tulosvaroituksen antaneen Kamuxin osake syöksyy

Yhtiön mukaan neljännen vuosineljänneksen merkittävästi odotettua heikommin sujunut myynti ja heikompi automyynnin kate heikentävät vuoden 2022 näkymiä.

Vaihtoautoja Helsingin Konalan Kamux-liikkeessä vuonna 2019.

30.12.2022 12:40

Vaihtoautoyhtiö Kamux on antanut tulosvaroituksen tämän vuoden osalta. Kamux heikentää näkymiään liikevaihdon ja liikevoiton osalta.

Vuonna 2022 Kamux odottaa liikevaihdon olevan yli 950 miljoonaa euroa. Yhtiö arvioi oikaistun liikevoiton olevan noin 16−20 miljoonaa euroa.

Aiempi arvio oli, että liikevaihto olisi yli 1 000 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoitto noin 23−26 miljoonaa euroa.

Yhtiön tiedotteen mukaan neljännellä vuosineljänneksellä merkittävästi odotettua heikommin sujunut myynti ja heikompi automyynnin kate näkyvät liikevaihdossa ja liikevoitossa aiempaa arviota enemmän.

Yhtiön käytettyjen autojen kysyntä supistui neljännellä vuosineljänneksellä odotettua merkittävästi voimakkaammin sen kaikissa toimintamaissa.

Kysynnän supistumisen taustalla on Ukrainan sodasta ja sen aiheuttamista vaikutuksista, muun muassa energiakriisistä, johtuva kuluttajien luottamuksen heikkeneminen, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Automyynnin ennakoitua heikompaan katteeseen vaikuttivat sekä heikko kysyntä että toimenpiteet varaston muuttamiseksi kysyntää vastaavaksi.

Yhtiön osake lähti tulosvaroituksen jälkeen jyrkkään laskuun. Kello 11.45 osake oli halventunut lähes 15 prosenttia torstain päätöskurssiin verrattuna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut