Stora Enso myy kartonki­tehtaan ja eukalyptus­viljelmiä Kiinassa

Metsäyhtiö on aloittanut myyntiprosessin Kiinassa ja keskittyy vireillä oleviin investointeihinsa Euroopassa.

Stora Enson kartonkikone Oulussa.

16.12.2022 10:55

Metsäyhtiö Stora Enso myy kartonkitehtaansa Kiinassa.

Stora Enso tiedottaa perjantaina käynnistäneensä prosessin Kiinan Beihaissa sijaitsevan tehtaansa mahdollisesta myynnistä. Samalla yhtiö luopuisi raaka-ainetta tehtaalle toimittavista metsätoiminnoista ympäröivällä alueella. Kartonkitehdas ja metsätoiminnot voidaan yhtiön mukaan myydä yhdessä tai erikseen.

Beihain tehtaan myynnin jälkeen Stora Enso aikoo keskittyä muihin pakkaushankkeisiinsa, kuten hiljattain ilmoitettuun investointiin Oulussa ja vireillä olevaan hollantilaisen De Jong Packaging Groupin ostoon.

Stora Enson strategisena tavoitteena on kasvattaa asemaansa kuitupohjaisten pakkausten markkinoilla.

Stora Enson Beihain tuotantolaitos aloitti toimintansa vuonna 2016. Alueella on mekaanista sellua valmistava tehdas ja Kiinan markkinoita palveleva kuluttajapakkauskartonkeja valmistava linja. Tehdas työllistää noin 1 000 henkilöä metsätoiminnot mukaan lukien.

Beihain kaupunki sijaitsee Kiinassa Guangxin alueella. Stora Ensolla on Guangxin alueella myös 70 000 hehtaarin maa-alue, jossa sijaitsee yhtiön eukalyptusviljelmiä.

Stora Enso omistaa noin 80 prosenttia tuotantolaitoksesta ja metsätoiminnoista. Loput omistavat yhtiön paikalliset kumppanit ja International Finance Corporation. Myyntisuunnitelmalla ei ole välitöntä vaikutusta Stora Enson taloudelliseen tilanteeseen tai Beihain yksikön toimintaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut