Miten Suomi selviää talvesta? Suora lähetys on päättynyt

Energiateollisuuden tilaisuudessa pyrittiin kertomaan, miten energiakriisin kanssa painiva Suomi selviää tulevasta talvesta.

Pörssisähkön hinta on ollut marraskuussa liki kaksinkertainen vuodentakaiseen verrattuna.

24.11. 9:58

Sähkön hinta on noussut roimasti energiakriisin seurauksena. Esimerkiksi pörssisähkön hinta on ollut marraskuussa liki kaksinkertainen vuodentakaiseen verrattuna.

Samalla Olkiluodon kolmosreaktorin viivästyminen uhkaa nostaa sähkön hintaa entisestään. Teollisuuden voiman (TVO) tuoreen ilmoituksen mukaan reaktori aloittaa säännöllisen sähköntuotannon aikaisintaan tammikuun lopussa. Mahdollista on, että useista viivästymisistä kärsineen reaktorin valmistuminen myöhästyy siitäkin.

Monien mieleen on noussut kysymys: miten selviämme talvesta? Tähän kysymykseen pyrki vastaamaan Energiateollisuus kello 10.15 alkaneessa tilaisuudessa.

Tilaisuudessa Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä esitteli ajankohtaiskatsauksen tilanteeseen. Sen jälkeen Marja Rankila kertoi vesivoiman varastotilanteesta ja merkityksestä sähköntuotannossa, Karoliina Muukkonen puupolttoaineiden saatavuudesta ja varastoista ja Annina Alasaari ydinvoiman ja tuulivoiman näkymistä talvella.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut