IL: Matkatoimisto Detur hakeutuu konkurssiin

Suomen kuluttajaviranomainen on useaan otteeseen selvittänyt Deturin asioita viime vuosina.

Matkatoimisto Deturin logo kuvattiin Helsingissä tammikuussa 2011.

17.10. 20:45

Maksuvaikeuksissa ollut matkatoimisto Detur hakeutuu konkurssiin, kertoo Iltalehti. Lehden mukaan Helsingin käräjäoikeus on kirjannut Detur Finlandin konkurssi­hakemuksen maanantaina.

Detur ilmoitti syyskuussa keskeyttävänsä toimintansa toistaiseksi ja peruvansa loppukauden matkat tänä vuonna. Myös ensi vuoden matkoja on jo peruttu.

Matkatoimistolla on ollut suuria vaikeuksia matkojensa järjestämisessä. Syyskuussa medioissa kerrottiin tapauksista, joissa yhtiö oli jättänyt väitetysti maksamatta asiakkaidensa hotellit.

Deturin suomenkielisellä verkkosivulla julkaistun tiedotteen mukaan matkojen perumisen taustalla ovat korona­virus­pandemiasta seuranneet käynnistys­vaikeudet sekä Ukrainan sodan aiheuttama inflaatio ja energian hinnan nousu.

Suomen kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on viime vuosina selvittänyt Deturin asioita useaan kertaan.

Perjantaina lähettämässään tiedotteessa KKV neuvoo, kuinka Deturin suomalaisasiakkaiden tulisi toimia epäselvässä tilanteessa. Jos matka lyhentyy tai siihen tulee muutoksia, voi asiakas vaatia matkatoimistolta hinnanalennusta. Mahdollisista ylimääräisistä kuluistakin voi vaatia vahingonkorvausta Deturilta.

Jos Detur todettaisiin maksukyvyttömäksi tai haettaisiin konkurssiin, lupaa KKV tiedottaa menettelyohjeista verkkosivuilla ja somekanavissa.

KKV muistuttaa, että konkurssitilanteessa yhtiön maksamat vakuudet tuovat kuluttajille suojaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut