Fortum ryhtyy selvittämään edellytyksiä uusille ydinvoimaloille

Tutkittavana ovat sekä pienydinvoimalat että perinteiset suuret ydinvoimalat.

Fortum alkaa selvittää, onko uusien ydinvoimaloiden rakentamiselle edellytyksiä.

17.10. 9:06

Helsinki

Fortum kertoo aloittavansa selvityksen, jonka tarkoituksena on tutkia edellytyksiä uusien ydinvoimaloiden rakentamiseksi. Selvitettävänä ovat sekä pienydinvoimalat (SMR) että perinteiset suuret ydinvoimalat.

Tarkasteltavana ovat uusien ydinvoimaloiden kaupalliset, teknologiset ja yhteiskunnalliset vaatimukset. Selvityksiä tehdään myös poliittisella ja lainsäädännöllisellä tasolla.

”Energiaomavaraisuus, toimitusvarmuus ja hiilineutraalius ovat yhteiskuntamme tavoitteita. Selvityksen tarkoitus on tutkia miten luotettava ja CO2-vapaa ydinvoima osaltaan auttaa saavuttamaan nämä tavoitteet”, kertoo Fortumin Generation-divisioonan johtaja Simon-Erik Ollus tiedotteessa.

Kaksivuotinen selvitys keskittyy Suomen ja Ruotsin markkinoille. Selvityksessä tutkitaan kuitenkin myös ydinvoiman mahdollisuuksia muualla Euroopassa, mikä koskee erityisesti vedyn teollista käyttöä.

Hankkeet yhteistyönä eri toimijoiden kesken

Fortum arvioi, että ydinalan tulevaisuuden hankkeet toteutetaan todennäköisesti erilaisilla yhteistyöjärjestelyillä energiamarkkinoiden epävarmuuden vuoksi.

Luontevia kumppanuuksia voi löytyä esimerkiksi ydinvoima- ja kaukolämpöyhtiöiden, teollisuuden sähkön- ja lämmöntuottajien, start-upien sekä vakiintuneiden ydinvoimatoimijoiden välillä.

”Selvitystyössä tutkimme uusia mahdollisia kumppanuuksia, liiketoimintamalleja sekä lupaavia uuden sukupolven teknologioita, kuten SMR:t”, kertoo selvitystyöprojektin toteutuksesta vastaava Laurent Leveugle.

Hänen mukaansa ydinvoiman toteuttamiseen liittyvät haasteet ovat hyvin tiedossa. Kilpailukykyisten rakennusaikojen ja -kustannusten saavuttaminen on elinehto koko toimialalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut