HKScanin muutosneuvottelut päätökseen: Forssan yksiköstä lisää tehoja automatiikalla ja työtehtävien vähennyksellä

Muutosneuvotteluissa sovittiin lihaliiketoimintaan kuuluvan Forssan yksikön pakkaus- ja lähetystoiminnan muutoksista.

HKScanilla on käyty tänä vuonna muutosneuvotteluja vaikeassa taloustilanteessa. Arkistokuva on Rauman Lakarin tehtaalta.

5.10. 14:10

Elintarvikeyhtiö HKScan on päättänyt toteuttaa Forssan yksikössään yli viiden miljoonan euron automaatioinvestoinnin, jolla on tarkoitus parantaa yksikön kustannustehokkuutta ja kilpailukykyä.

Investointi vaikuttaa lihaa pakkaaviin ja lähetystoimintaan liittyviin osastoihin. Yhteistoimintalain mukaisten muutosneuvottelujen lopputuloksena näiltä osastoilta vähenee 23 työtehtävää. Muutokset tehtävissä koskevat 93 työtehtävää.

Työtehtävien vähennykset toteutetaan investoinnin käyttöönottoon mennessä vuosina 2022–2024. Muutosneuvottelujen piirissä oli yhteensä 116 työntekijää.

Yhtiö kertoi lihaliiketoimintaan kuuluvan yksikön muutosneuvottelujen lopputuloksesta keskiviikkona iltapäivällä.

Yhtiö tavoittelee investoinnilla ja siihen liittyvillä muutoksilla yhteensä yli kahden miljoonan euron vuotuisia säästöjä, joiden arvioidaan toteutuvan investoinnin valmistumisen jälkeen viimeistään vuoden 2024 aikana.

”Forssan yksikön toimintaa on kehitetty merkittävästi johdon ja koko henkilöstön hyvällä yhteistyöllä viime vuosien aikana. Hyvä yhteistyö näkyi myös nyt käytyjen muutosneuvotteluiden rakentavassa hengessä sekä neuvottelujen päättymisellä osapuolten yhteiseen sopimukseen”, sanoo HKScanin Suomen liiketoimintayksiköstä vastaava johtaja Jari Leija yhtiön tiedotteessa.

HKScan kävi aiemmin tänä vuonna muutosneuvottelut Euran ja Rauman yksiköissään. Tuolloin muutosneuvotteluiden tuloksen kerrottiin muun muassa 55 työtehtävän vähennyksestä, jotka kohdistuivat pääosin Rauman Lakarin tuotantolaitokseen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut